Marktmeester Schuurman door kooplieden gehuldigd

OMMEN – De heer B. Schuurman herdacht dezer dagen het feit, dat hij 40 jaar geleden tot marktmeester werd benoemd.

 26 mei 1959. Marktmeester Berend Schuurman hier in uniform gekleed van de gemeente Ommen, ontvangt als blijk van waardering voor 40 jaar markmeester een herenrijwiel uit handen van S. van Vondel terwijl er voor zijn vrouw Geertje Schuurman-de Haan een ruiker bloemen is.
Foto: OudOmmen
Zie ook het album “1959 – B. Schuurman 40 jaar Marktmeester

Uiteraard lieten de marktkooplieden deze heuglijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbijgaan. Uit hun naam kreeg hij na de markt bij monde van het hoofdbestuurslid, de heer S. van Vondel, een prachtig herenrijwiel aangeboden. Spreker roemde de kwaliteiten van de heer Schuurman als marktmeester, zodat hij nimmer naar Ommen behoefde te komen voor moeilijkheden.

Speciaal wees de heer Van Vondel op het organisatietalent van de marktmeester en op het feit, dat hij altijd aan anderen dacht. Wanneer een marktkoopman ziek was, collecteerde Schuurman voor bloemen of een fruitmand. Geen wonder dan ook, dat men nu spontaan voor hem een inzameling heeft gehouden.

Mevrouw Schuurman kreeg een ruiker bloemen aangeboden. Na deze hartelijke woorden sprong de heer Schuurman op een lege kraam en zeide: „Mensen, praten kan ik niet, maar ik dank jullie allemaal”.
Bron: Harry Woertink – 22 maart 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s