Museumboerderij Herman Herbert weer open

De museumboerderij van Herman Herbert in Oud Bergentheim is weer open.

 Herman Herbert is er klaar voor.
Foto: Harry Woertink
Zie ook het album “Museumboerderij Herbert

Als particulier verzamelaar van alles wat met het verleden te maken heeft is Herbert maar wat blij dat de deuren weer open kunnen. “Ik kan niet stil zitten en vind het mooi om mensen rond te leiden”, zegt de 69-jarige verzamelaar. Het museum heeft zo’n 6.000 oude voorwerpen. Behalve twee tot de nok gevulde schuren met oude spullen, variërend van televisies en radio’s, typmachines, autopeds, bromfietsen, gereedschappen is ook het boerenerf gevuld met tal van oude landbouwmachines.

Herkenning vroegere tijden
Vorig jaar moesten we gedeeltelijk dicht wegens de pandemie, maar heb toch nog 1200 mensen binnen gehad”, glundert Herbert. “Veel fietsers komen hierlangs. Ze vinden het prachtig hier. Vaak veel herkenning van vroeger, maar ook is te zien hoe in vroegere tijden op het land werd gewerkt of in de huishouding. Hoe turf werd gegraven. En als de mensen het mooi vinden draai ik muziek van vroeger met de jukebox”.

Olympische Spelen
Nieuwste toevoeging aan de museumboerderij zijn spreekwoorden en gezegden, waar aan de hand van diverse voorwerpen de bezoekers kunnen raden. Met een knipoog naar de Olympische Spelen zijn ook vijf Olympische ringen te zien gemaakt van oude strohakselaars. Antieke schaatsen en ski’s completeren de gedachten van de Olympische Winterspelen in het Chinese Peking.

Open
Van maandag tot en met zaterdag zijn bezoekers vanaf ’s morgens 10 uur van harte welkom op het adres Mölinkweg 5 in Oud Bergentheim, tenminste als het mooi weer is en Herman niet op pad hoeft voor een boodschap. Als het bord aan de weg staat met te tekst “Open” dan is Herbert er ook. Een kassa aan de deur kent Herbert niet, wel een fooienpot bestemd voor het goede doel. Vorig jaar kon Herbert daardoor een bedrag van maar liefst 2647,60 euro doneren aan de Stichting Hope en Dreams voor een weeshuis in Oeganda.

Bron: Harry Woertink – 8 februari 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s