Streekmuseum Ommen organiseert weer Sallandse markt op: 18 juli, 1 en 15 augustus

 OMMEN – Het Streekmuseum in Ommen is weer organisator van drie Sallandse markten. Deze markten worden gehouden op de maandagavonden 18 juli, 1 augustus en 15 augustus van 17.00 tot 21.00 uur.

Een impressie van de Sallandse markt bij het Streekmuseum in Ommen.
Foto: Harry Woertink

Rondom de molen en het tolhuis aan Den Oordt 7 in Ommen is dan van alles te doen. De toegang is gratis.

De gezellige ambachtenmarkt met verschillende demonstraties wordt omlijst met bijzondere activiteiten. De bekende Ommer goochelaar Magic John is aanwezig en op de eerste dag verzorgt hondenschool Happy Tails een show. Gezongen wordt er op 1 augustus door de Bargzangers wanneer ook de hondenshow Happy Tails weer present is. Op de laatste markt zijn ook de Bargzangers vertegenwoordigd. Ook is het tinnenfiguren museum aanwezig met een demonstratie tin-gieten.

Op alle drie markten wordt ambachtelijk ijs verkocht, is er koffie/thee met een heerlijke donut. Ook zijn er pannenkoeken, broodjes hamburger en broodjes braadworst en worden traditiegetrouw weer knieperties gebakken.

Het Streekmuseum is gevestigd in molen en het tolhuis aan Den Oordt 7 in Ommen. De openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur; op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Bron: Harry Woertink – 9 juli 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s