Fietsmuseum in Ommen heeft QR-quiz ontwikkelt voor kinderen

Dat lijkt op een samengaan van oud en nieuw. Een museum en een QR-quiz. Het gaat hier om het Historisch Rijwielmuseum in Ommen.

Een kijkje in het Historisch Rijwielmuseum in Ommen

In de meivakantie is er ook weer wat te doen in het museum. Iets nieuws, geschikt voor jong en oud. Er zijn QR-codes van een aantal vragen gemaakt over het museum. Deze zijn te vinden in het hele museum. De antwoorden kunnen gemaild worden naar het museum (handleiding is aanwezig) en bij het lichten van de mailbox komen er vanzelf winnaars tevoorschijn.

Vakantietijd

Volgens het museum een extra aanmoediging om in de vakantietijd met de kinderen naar het museum te komen, of zelf mee te doen. Ook kan opa of oma natuurlijk een bezoekje brengen aan ons museum, samen met de kleinkinderen op QR-toer! Gebruik uw telefoon, of leen deze aan de kinderen. Het museum heet u graag welkom. En voor kinderen die de QR-codes een beetje lastig vinden zijn er ook kleurplaten en puzzels op papier.

Het fietsenmuseum zit sinds begin dit jaar voor het eerst in haar eigen pand aan Kerkplein 6 in Ommen. De toegang is gratis. Het fietsmuseum leeft bij de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren. Daarnaast kan het rekenen op vrije giften.

Koetsentocht

Het museum heeft nog meer in petto: op vrijdag 5 mei zullen de vrijwilligers van het museum in oude kledij en op historische fietsen meedoen aan de jaarlijkse koetsentocht. Start 10.00 uur op het Vrijthof, aankomst vanaf 9:15 uur. Ook dat belooft een schitterende activiteit te worden.

Voor meer informatie: http://www.fietsmuseumommen.nl.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s