Historisch Rijwielmuseum Ommen officieel geopend onder grote belangstelling

OMMEN – Het was zaterdag 1 april feest op het Kerkplein in Ommen.

Wethouder Alice van den Nieuwboer bekijkt met Johan Overweg de hoge bi
Zie voor meer afbeeldingen het album: “2023 – Opening Historisch Rijwielmuseum Ommen

Ballonnen, tulpen, oude fietsen, koffie, gebak en bovenal blije gezichten. Eindelijk heeft het Historisch Rijwielmuseum Ommen een eigen museum om haar bijzondere collectie van antieke fietsen te laten zien aan een groot publiek. Daarom dat wethouder Alice van den Nieuwboer was uitgenodigd om de officiële opening te verrichten. Zij deed dat in aanwezigheid van museumvrijwilligers, sponsors en andere belangstellenden.

Vijf jaar

Vooraf dook museumvoorzitter Gerrit Voort nog even in de vijfjarige geschiedenis van het museum. Begonnen in 2017 in de Brugstraat. Eerst halverwege de straat en later in de oude Hema-locatie. Telkens goed voor duizenden bezoekers.

Toen een particuliere geldschieter zich aanbood, hakte het museumbestuur de knoop door om een eigen (winkel)pand aan te kopen in het centrum van Ommen. Dat er nog wensen zijn stak Voort niet onder stoelen of banken. Daarbij gaat het met name om het verfraaien van de voorgevel van het aangekochte pand.

Voor de officiële openingshandeling fietsten museumvrijwilligers Tom Bouwhuis en Johan Overweg een rondje om de hervormde kerk. Johan op een hoge bi uit het museum. Ze kwamen juiste op het goede moment aan bij het te open museum om de schaar aan de wethouder te overhandigen, waarmee het lint doorgeknipt moest worden.

Aanwinst voor Ommen

Wethouder Van den Nieuwboer complimenteerde in haar speech het bestuur met het nieuwe museum. “Een aanwinst voor Ommen!”. Volgens haar gelegen op een hele mooie plek, wijzend op de kerk en de bloeiende magnolia’s in de kerktuin van hartje Ommen. Van den Nieuwboer wist dat er zo veel draagvlak is voor het museum. Ze beloofde ook zelf belangstellenden de weg te wijzen naar het museum.

Na het doorknippen van het lint kon het nieuwe museum bezichtigd worden. Ook s middags was er veel belangstelling voor het open huis.

De openingstijden van 1 april t/m oktober: dinsdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur; woensdag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur. Zondag en maandag gesloten.

Tekst en foto: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s