Te waterlating Vechtzomp op Koningsdag met Oranjefeest

De Vechtzomp in Ommen gaat op Koningsdag, 27 april,  om 13.30 uur officieel te water.

In 2017 was de Grammesberghe uit Grambergen op bezoek in Ommen. Dalfsen vaart sinds 2019 met een Vechtzomp op de Vecht. Ommen binnenkort ook.

Rond de feestelijke te waterlating wordt onder auspiciën van de Oranjevereniging aan de Vecht een kleurrijke parade gehouden van versierde fietsen, karren, steltlopers en muziek. “Vechtbonken” is de naam van de parade dat alles met water en de Vecht te maken heeft.

Koeksegeul

De nieuwe Vechtzomp, bedoeld als rondvaartboot, krijgt een insteekhaven en overkapping in de ronding van de Koeksegeul aan de Steenoever. In eerste instantie zou een permanent boothuis komen in de oude Vechtarm bij het zwembad, maar er is geen goedkeuring van het Waterschap. Ook is de oude Vechtarm nog ‘gesloten’ van het open water van de Vecht.

Deze onzekerheid heeft er voor gezorgd dat de Stichting Vechtzomp Ommen op zoek gegaan is naar een alternatieve locatie. In de ronding van de Koeksegeul zal in de periode van april tot en met oktober de Vechtzomp worden gestald. In de winter komt de Vechtzomp buiten het stroomgebied van de Vecht te liggen. De overkapping is demontabel en wordt in de maanden november tot en met maart verwijderd. Voor de realisatie van het boothuis moet van het bestemmingsplan worden afgeweken. Het college van B en W gaat in principe akkoord nadat het Waterschap ook medewerking verleend.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s