Geen grote optocht op Koningsdag in Ommen: animo ontbreekt

OMMEN – Er komt geen grote optocht op Koningsdag in Ommen.

Koningsdag 2018

Het bestuur van de Oranjevereniging is er niet in geslaagd om voldoende mensen te vinden die bereid zijn een versierde wagen te maken voor 27 april 2023. Ook de scholen, altijd goed voor het leeuwendeel van de optocht, hebben afgehaakt. Wel wordt alles in het werk gesteld om de overige bekende evenementen op Koningsdag door te laten gaan met een passende invulling voor de optocht.

In de afgelopen maanden is de Oranjevereniging hard bezig geweest om de optocht in 2023 wederom te organiseren. In de krant, op scholen en op de socials zijn diverse oproepen geplaatst om mensen te enthousiasmeren. Dit heeft niet geresulteerd in een uitkomst waarop was gehoopt.

Enorme domper

“Een enorme domper”, laat de Oranjevereniging weten. Vooral omdat een stukje nostalgie verloren gaat en een pronkstuk dat verdwijnt in de archieven en waarschijnlijk niet meer terugkomt. Volgens de Oranjevereniging zijn er te weinig mensen bij elkaar te krijgen om een optocht te organiseren die het succes van de voorgaande jaren kan evenaren. Een “halve optocht’ zou afbreuk doen aan de herinneringen die er zijn voor dit geweldige onderdeel op Koningsdag in Ommen.

Al jaar en dag wordt in Ommen Koningsdag groots gevierd. Een wijze die uniek is in zijn soort en in de wijde omtrek mensen naar Ommen brengt. Een wijze ook die veel organisatiekracht en vrijwillige bijdragen vraagt van betrokken personen, maar ook van veel ondernemers in- en rondom Ommen. De samenwerking met die betrokken personen zorgt elk jaar weer voor een aantal onvergetelijke dagen.

Passende invulling

De Oranjevereniging gaat niet bij de pakken neerzitten. “Absoluut niet! Want de Oranjevereniging heeft meer energie dan ooit. En we hebben in het verleden laten zien dat verandering ook vooruitgang is. Dat hebben we laten zien op het feestterrein, dat hebben we laten zien tijdens de versierde straten en de fietstocht, dat hebben we laten zien met de aubade, en dat gaat ook zichtbaar worden met een alternatief voor de optocht. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er een passende invulling komt voor deze eeuwenoude traditie”, zo laat het het bestuur van de Oranjevereniging Ommen weten.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

2 gedachten over “Geen grote optocht op Koningsdag in Ommen: animo ontbreekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s