Buurtvisite Besthmen, Eerde en Zeesse

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) organiseert drie avonden een “Buurtvisite” voor bewoners van de Ommer buurtschappen Besthmen, Eerde en Zeesse.

Boerderij in Zeesse.

De buurtvisite wordt gehouden op dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart en donderdag 2 maart in het Historisch Museum aan Den Oordt 7 in Ommen en zijn vooral bedoeld voor mensen die een relatie hebben met genoeme buurtschappen. Tussen 19.30 en 20.00 uur staat de koffie klaar en in het tweede deel van de avond is er een hapje en een drankje. Het nieuwe Historisch Museum is geopend en kan dan gratis worden bekeken.

Historie

De historie van de buurtschappen komt uitgebreid aan bod. Er worden collecties getoond die de werkgroepen van het CCO hebben verzameld over de historie van de buurtschappen. Een aantal boerderijen zullen worden uitgelicht. Bovendien hebben ook bewoners bezienswaardigheden voor deze avonden ter leen gegeven.

Verder is er een tentoonstelling met mooie panelen met veel informatie in woord en beeld die naast herkenning ook een mooie gelegenheid geven voor ontmoetingen met elkaar en te praten over herinneringen en verhalen uit vroegere tijden. Geïnteresseerden in familiestambomen van voorouders uit de gemeente Ommen kunnen een uitgeprinte familiestamboom krijgen. De fotogroep is aanwezig met diverse fotoboeken.

Reünie

De buurtvisites blijken heel vaak een soort reünie te zijn voor huidige en vroegere bewoners van de buurtschappen. Het gaat ook om een terug kerend activiteit van het CCO, maar de serie moest enkele jaren onderbroken worden door de nieuwbouw van het museum en de beperkingen wegens corona.

Vooraf aanmelden

Omdat een beperkt aantal gasten tegelijk mogen worden ontvangen van de brandweer, is vooraf aanmelding nodig. Dit kan bij Aldien Pasman, tel. 0529-453446 of 06-23817150. Mailadres: egbert.pasman@hetnet.nl.

Tekst en foto: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s