Nieuwe aflevering over Ommen nu te zien: ‘Stad vol passie voor ambachten, kunst en koken’

Er is weer een nieuw deel uit van de serie ‘Van Kampen naar Moskou’ van Heleen Westerman en Milton Kam.

Eerder waren al delen te zien tussen Kampen en Ommen. In de nieuwste aflevering maakt ‘Van Kampen naar Moskou’ kennis met Ommen en haar bewoners.

Een feest van herkenning was de eerste reactie. Niet alleen laten de filmmaker bekende plekken zien, maar in deze aflevering komen vooral lokale bewoners aan het woord die vertellen over hun passie.

Ommenaren aan het woord en werk

Zo vertellen de bouwers van de Ommer Vechtzomp over hun liefde voor hout en het plezier dat ze hebben in het bouwen van deze replica. We zien organist Klaas Schaap spelen op het orgel van de oudste kerk van Ommen en praten met vrijwilliger Betsie Kroon over het  eeuwenoude doopvont in de kerk.

Galeriehouders Dorothé en Tom Lucassen vertellen waarom zij na hun pensionering een galerie zijn begonnen en tot slot laat Joyce Bakker-Gomperts zien dat haar Surinaams restaurant uit de hele regio mensen trekt naar Ommen. Tussendoor vertelt Heleen nog allerlei interessante weetjes over Ommen als voormalige Hanzestad, en hoe dat nog op allerlei manieren terug te vinden is.

De aflevering ‘Ommen – stad vol passie voor ambachten, kunst en koken’ is nu te zien op YouTube en het wordt dit weekend ook uitgezonden op de kabel via Vechtdal TV.

Hier is de link: Ommen – een stad vol mensen met passie voor ambachten, kunst en koken:

https://www.youtube.com/watch?v=1tcuNPEJAuU&feature=youtu.be

Tekst: Harry Woertink – Foto: Van Kampen naar Moskou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s