‘Overijssel toen en nu’ voortaan ook digitaal op OudOmmen.nl

Het historisch tijdschrift “Overijssel toen en nu” is vanaf nu ook op de website OudOmmen.nl digitaal te zien en te lezen.

Het gaat om een interessant en ruim geïllustreerd tijdschrift met een interessante en gevarieerde inhoud die de historie van de gehele provincie Overijssel omvat.

Het tijdschrift – eerder bekend onder de naam MijnStadMijnDorp – is een kwartaaluitgave van Collectie Overijssel, voorheen Historisch Centrum Overijssel.

Collectie Overijssel

Collectie Overijssel legt zich toe op het behoud en het verbeteren van de (digitale) bruikbaarheid van Overijsselse erfgoedcollecties. Het doel is de geschiedenis van Overijssel voor iedereen beschikbaar te maken. Deze nieuwe koers wordt benadrukt door een nieuwe naam: Collectie Overijssel.

In het jongste oktober nummer van “Overijssel toen en nu” onder andere het verraad van Deventer, Balkbrug een gesticht in beeld en een glorieus Rampjaar 1672 in Blokzijl.

Digitale verbinding

De stichting OudOmmen.nl heeft van Collectie Overijssel toestemming tot digitale publicatie. Een mooie aanvulling voor deze website, vinden wij. Zodra zich weer een nieuwe uitgave van “Overijssel toen en nu” aandient, laten wij dat hier weten. Al eerder maakte OudOmmen.nl een digitale verbinding met het Ommer historisch tijdschrift “De Darde Klokke”

Dit is de link naar het album Overijssel toen en nu

Tekst: Redactie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s