Nieuw logo moet de gemeente Ommen nog beter op de kaart zetten

De gemeente Ommen kiest voor een nieuw logo. Inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente hebben samen nagedacht over een nieuwe uitstraling.

 Er zijn twee logo’s en huisstijlen ontwikkeld. Eén van beide moet het nieuwe logo van de gemeente worden. Wie dat wil kan mee beslissen.

Nieuwe huisstijl
Met de nieuwe huisstijl wil de gemeente meer eenheid en herkenbaarheid aanbrengen in de huidige uitstraling. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelen pakket is er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers zich herkennen.

Tijdens twee sessies met inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente is er gekeken naar het karakter van Ommen en de omliggende dorpen. Hierbij kwamen o.a. het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme aanbod. Ommen wordt ervaren als een nuchtere en groene gemeente waar inwoners zich thuis voelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. Die uitgangspunten zijn meegenomen in de ontwikkeling van twee verschillende logo’s met bijbehorende huisstijlen.

Stemmen
Het is aan de inwoners welke huisstijl de gemeente gaat gebruiken per oktober 2022. De twee ontwerpen, met elk een geheel eigen karakter, zijn klaar. Via de website http://www.ommen.nl/nieuwlogo, de stembus in het gemeentehuis en het stembiljet in het Ommer Nieuws kunnen Ommenaren tot 17 juli 2022 op hun favoriete logo stemmen.

Bron: Harry Woertink – 4 juli 2022

5 gedachten over “Nieuw logo moet de gemeente Ommen nog beter op de kaart zetten

 1. Zal wel aan mij liggen, maar ik herken in beide voorgestelde logo’s niks.
  Waarom is het gemeentewapen van Ommen met de Heilige Brigida niet als basis gebruikt?
  “Inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente hebben samen nagedacht over de nieuwe uitstraling”, zegt de gemeente in een persbericht. Vraag me dan af wie dat zijn geweest.

  Like

 2. Een logo van Ommen … Ons wapen moet er zeker bij, daarmee is Ommen blijvend herkenbaar en het zal zo’n logo een meer vriendelijke uitstraling geven.

  Like

 3. Goedemiddag, De gemeente Ommen heeft meerdere redenen voor de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Het oude logo van de gemeente Ommen voldoet helaas niet meer. Het wapen van de gemeente blijft absoluut behouden en zult u nog regelmatig op diverse plekken tegen blijven komen.

  Wilt u meer weten over het hoe de nieuwe huisstijlen tot stand gekomen zijn? En waarom de gemeente Ommen dit najaar over gaat op een nieuwe huisstijl? kijk dan bij de veel gestelde vragen over dit onderwerp: https://www.ommen.nl/inwoners/inwoners-vervolg/vraag-en-antwoorden-nieuwe-huisstijl-gemeente-ommen.html

  Like

 4. ik zal aangeven wat ik bij de beide voorstellen dacht:
  optie 1: zwaarmoedige holbewoner; geeft een ongewenste indruk van onze gemeente
  optie 2: vrolijke ontploffing; hier verbeeldt elk symbooltje tenminste een eigenschap van Ommen. Maar zal er iemand zijn die dat allemaal kan uitleggen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s