De Ommer Bissinghdagen komen er weer aan

OMMEN – Het bestuur van de stichting Ommer Bissingh Evenementen en haar commissies hebben de data vastgesteld voor seizoen 2022.

 Impressie van de Ommer Bissingh in 2019.
Foto: Harry Woertink

Het is voor het eerst sinds de corona-uitbraak in het voorjaar van 2020 dat er evenementen onder de vlag van de Ommer Bissingh worden georganiseerd. De definitieve invulling van de Bissinghdagen wordt nu verder uitgewerkt.

De Ommer Bissingh, de traditionele jaarmarkt op de tweede dinsdag van juli vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 juli. Dit wordt voorafgegaan door de opening één dag eerder. Op maandag 11 juli luiden we de Bissinghbel en zal de avond muzikaal opgeluisterd worden door Ben Cramer, de nestor van het Nederlandse lied. Naast de landbouwdag op 27 juli zijn er Ommer Bissinghdagen op 3, 10 en 17 augustus. Op alle woensdagen zorgt horeca vereniging Uit in Ommen voor een muzikaal slotakkoord. Activiteiten zijn er ook op de zaterdagen 23 juli en 13 augustus. We besluiten de Ommer Bissingh in het eerste hele weekend van september met een 2-daags blaasorkestenfestival.

Ondersteuning
Naast het organiseren van haar eigen evenementen en activiteiten ondersteunt de Ommer Bissingh, waar nodig en gewenst, met mensen en knowhow bij andere evenementen. Twee uitgestelde evenementen springen daarbij in het oog: zaterdag 21 mei, ‘Beleef het in Ommen’ en zaterdag 2 juli is er vanuit Ommen 75 jaar Vrijheid een Veteranendag en een Anjer Concert van de Kapel van de Bereden Wapens.

Bron: Harry Woertink – 4 maart 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s