Koninklijke onderscheiding voor OVC’ers Peter Kramer en Rien Habers

OMMEN – Op het 100-jarig jubileumfeest van OVC’21 in Ommen zijn maandagavond 19 april 2021 twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Peter Kramer en Rien Habers zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau.

 Archieffoto: Rien Habers en Peter Kramer, hier samen geportretteerd in de OVC’21 clubkleuren tijdens de herinneringswandeltocht OVC’21 – 95 jaar op vrijdag 10 juni 2016.
Foto: Harry Woertink
Zie ook het album “Koninklijke onderscheidingen 2021”.

Dit vanwege hun verdiensten voor de jarige voetbalvereniging. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Hans Vroomen. Peter Kramer en Rinus Habers hebben als vrijwilligers, samen opgeteld ruim 90 jaar, bijzonder verdienstelijk gemaakt voor OVC’21.

Peter Kramer
Peter Kramer heeft vanaf 1969 in verschillende functies enorm veel activiteiten ontplooid en heeft daardoor veel voor voetbalvereniging OVC’21 betekend. Hij zat vele jaren in het bestuur, waaronder in 1975 en van 1985 tot 1989 als voorzitter van het bestuur. Daarnaast zitting in diverse commissies, als sponsorcommissie, reclamecommissie, lid en hoofd technische commissie, verhuizingen sportparken, cultuur en historie, inrichting clubhuis, jubileumcommissie. Aangezien Kramer een eigen kledingzaak had, moesten de vrijwillige taken in de avonduren of het weekend worden uitgevoerd. Naast zijn bestuursfuncties is de heer Kramer ook 25 jaar lang trainer van elftallen in alle gelederen geweest. Ook werkte hij mee aan historische activiteiten binnen de vereniging, zoals: twee grote jubileumbijeenkomsten, een historische wandeltocht in verband met het 95-jarig bestaan van de vereniging. Verder was hij mede-initiatiefnemer bij het herplaatsen van de gedenksteen ter ere van voormalig beschermheer van de club, Baron van Pallandt van Eerde.

Rinus Habers
Rien Habers zet zich sinds 1983 in voor OVC’21. De afgelopen 37 jaar heeft hij zich actief ingezet in verschillende functies en begon als leider van het vijfde elftal. Een jaar later werkte hij mee aan de verkiezing van ‘speler van het jaar’. Daarnaast werd hij leider van het eerste elftal, een rol die hij zeven jaar vervulde. Een functie die veel tijd met zich mee brengt en veel regelwerk vergt. Van 1984 tot 2009 was Habers actief als redacteur van het clubblad. Ook schreef hij mee aan het tweede jubileumboek van de vereniging, geschiedenis over ‘De Kweekvijver’ en het toekomstvisieplan. Het uitzoeken van- en het schrijven over de geschiedenis van OVC’21 is een activiteit die Rien al 37 jaar vervult binnen de vereniging. Ook nu de vereniging 100 jaar bestaat is Habers hier druk mee geweest. Rien Habers heeft meegewerkt aan de organisatie de historische wandeling ter ere van het 95-jarig bestaan van de vereniging, het initiatief voor Stolpersteine in Ommen en een herdenkingstocht voor omgebrachte Joodse inwoners van Ommen. Hiermee bereikte Habers niet alleen de vereniging, maar de gehele samenleving van Ommen. Vanaf 2010 is Habers betrokken geweest met het oprichten van de zaterdagtak van OVC’21. Van oorsprong is OVC’21 een zondagsvereniging, maar Habers zag dat de behoefte van junioren elders lag. In de loop der jaren zijn er meerdere seniorenteams opgericht die op zaterdag speelden, momenteel zijn er vier seniorenteams actief op zaterdag.

Bron: Harry Woertink – 19 april 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s