Stichting Herdenking Joods Ommen organiseert reis naar Auschwitz

OMMEN – De Stichting Herdenking Joods Ommen (bekend van de herdenking van 4 jaar geleden en de Stolpersteine) organiseert in 2017 een reis naar Auschwitz.

 De reis duurt 5 dagen. Het vertrek is op 2 oktober 2017. Dit is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat de Joodse Ommenaren zijn weggevoerd. Vrijdag is het gezelschap weer terug.

Begonnen wordt ’s ochtends om 8 uur met een korte wandeling langs de adressen waar onze Joodse stadgenoten hebben gewoond. De namen worden opgenoemd. Daarna is het vertrek per bus naar de plaats waar Joodse mannen uit Ommen in een werkkamp hebben gezeten. Dit is onder Heerenveen. Deze mannen zijn ook op 2 oktober 1942, net als de andere Joodse Ommenaren, naar Westerbork gedirigeerd. De tweede stop is dan ook in Westerbork. Aan het begin van die maandagmiddag vertrekt de bus het hotel in Dresden. De volgende dag is de reis naar het hotel in Krakow (dit is 10 km van Auschwitz). Die dag kan ook een bezoek gebracht worden aan een oorlogsmuseum. Woensdag wordt de hele dag doorgebracht in Auschwitz, op de beide 2 locaties vergezeld van een gids. Donderdag is er gelegenheid op eigen gelegenheid door te brengen in Krakow. Aan het eind van de donderdagmiddag is de terugreis richting Ommen.

Effe Weg uit Nieuwleusen verzorgt de reis. De organisatie van de reis is in handen van Gerko Warner en Kest Jelsma. De kosten voor de busreis en de overnachtingen met ontbijt bedragen ongeveer 270 euro. Daar komen de overige maaltijden die voor eigen rekening zijn nog bij.

Graag wil de organisatie weten of er belangstelling voor de reis is. Geheel vrijblijvend kunt u aangeven dat u in principe wel belangstelling hebt om mee te gaan. Later volgt een informatie- en kennismakingsavond waarna de aanmelding definitief gemaakt kan worden. Wie in principe belangstelling heeft wordt verzocht dit voor 15 juni door te geven. Dit kan met naam en adresgegevens per mail herdenkingjoodsommen@hotmail.com.

Bron: Gerko Warner – 29 mei 2016

Een gedachte over “Stichting Herdenking Joods Ommen organiseert reis naar Auschwitz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s