Aanmelden materiaal voor expositie “Ommen 70 jaar bevrijd” nog mogelijk

OMMEN – In het Ommer Streekmuseum was zaterdag gelegenheid om spulletjes uit de Tweede Wereldoorlog in te leveren voor de op stapel staande expositie “Ommen 70 jaar bevrijd”.

 Ingeleverd materiaal voor de op stapel staande expositie ‘Ommen 70 jaar bevrijd’.

Foto’s: Harry Woertink

Ondanks de sneeuwval kwamen er heel wat mensen naar het museum. Zo werden granaatscherven gebracht van een bom die bij Laarbrug is ontploft, een ontstekingskist gebruikt bij het opblazen van de Vechtbrug, een oude radio, militaire helmen, een pilotenmuts en andere militaire kleding. Ook waren er bonkaarten, bonboekjes en kinderkleertjes gemaakt van stof van parachutes bij de ingeleverde spulletjes.

Het museum richt zich de komende maanden op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bezet door de Nazi’s en dat Nederland dan 70 jaar in vrede en vrijheid leeft. De tentoonstelling zal aandacht besteden aan diverse aspecten van de oorlog, zoals het verzet, kamp Erika, droppings, bombardementen en de bevrijding. Ook is er aandacht voor de vervolging van Joden en alle Ommer slachtoffers van het oorlogsgeweld.

De ‘inrichters’ van de expo zijn erg ingenomen met het ingeleverde materiaal. De voorwerpen gaan onderdeel uitmaken van de tentoonstelling die op 11 april begint. Wie niet in de gelegenheid is geweest om op de inleverdag te komen, maar wel voorwerpen beschikbaar wil stellen kan mailen met het museum: info@museum-ommen.nl waarna contact opgenomen wordt.

Bron: Harry Woertink – 26 januari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s