Fietsen en wandelen van Molen Fakkert in Hoonhorst

Beleef Dalfsen.nl organiseert voor de 4e keer op tweede Paasdag fiets- en wandelroutes. Dit jaar vanaf Molen Fakkert in Hoonhorst.

Er zijn 2 wandelroutes van 6 en 12 km en een fietsroute van ca. 30km. Onderweg komt men langs authentieke pachtboerderijen waarvan enkele met zeer bijzondere gevelstenen afkomstig uit afgebroken grachtenpanden uit Amsterdam. De fietsroute gaat langs Havezate Den Alerdinck richting Lemelerveld over oude handelswegen. Al fietsend en wandelend krijgt u een indruk van het steeds wisselende landschap in het schitterende Vechtdal. Een van de doelstellingen van BeleefDalfsen.nl is de omgeving nog beter leren kennen en waarderen.

De routes kunnen, tussen 10.00 en 14.00 uur, gratis worden afgehaald bij Molen Fakkert in Hoonhorst. De fietsroute komt langs Klavertje Vier, Haarsmaatweg 3 (zijweg van de Twentseweg), in Heino. Hier liggen ook fietsroutes en kan worden gestart. De Molenaars van Molen Fakkert zijn aanwezig en stellen bij geschikt weer de molen in werking.Zij informeren u graag.

Klavertje Vier is een ideaal rustpunt. Op het erf vindt u o.a. een kikkerpoel, ganzen, verschillende rassen schapen en geiten. Agnes Neimeijer is natuurgids en kan enthousiast vertellen.over planten en dieren. Ook heeft zij een permanente expositie van aqaurellen, kransen van natuurlijke materialen, terra cotta, beschilderde eieren e.d.. Koffie, thee, fris en wat lekkers is verkrijgbaar.

BeleefDalfsen.nl heeft op haar website nog vele fiets- en wandelroutes door de gemeente Dalfsen en omgeving met informatie over interessante plekken en objecten. Alle routes zijn gratis te downloaden. Graag tot 2e Paasdag bij BeleefDalfsen.nl.
Bron: Wim Flapper/BeleefDalfsen.nl – 23 maart 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s