Berichtjes uit de krant van 1974. (12)

Uit de Ommerkrant 50 jaar geleden.

1980. Le Figaro. Bermerstraat 20. ‘Een sieraad voor oud-Ommen. Magnifiek, deze herbouw hebben we nodig’.

Wat stond er in de krant 50 jaar geleden. De website OudOmmen.nl brengt u regelmatig op de hoogte met ‘oud’ nieuws uit Ommen.

Bar-bistro Le Figaro
Wij hebben de bouw van een nieuw pand aan de Bermerstraat al eerder hier onder de aandacht van de lezers gebracht. Gewoon omdat wij verrukt waren over wat bouwbedrijf Van Lingen en Hollak onder architectuur van de heer W. Schaaphok tot stand heeft gebracht. Een sieraad voor oud-Ommen. Magnifiek, deze herbouw hebben we nodig. Catherine en Dick van Werven hebben daarin de bar-bistro Le Figaro gevestigd. De bar om te drinken en de bistro voor heerlijke gerechten. De opening was een daverend succes. De Knollentrekkers brachten ’s avonds een serenade. Het interieur binnen is erg geslaagd. De beide petroleumlampen die er hangen zijn uniek en ook de rest is aangepast aan het aanwezige antiek. De uitbaters komen uit de buurt van Zwolle; van de Agnietenberg om precies te zijn. Vorig jaar werkten zij op wat toen nog de Woldhek heette. Ommen heeft hun hart gestolen. Zij voelen zich al volop thuis en betrokken onlangs een woning in Ommen.

Ditjes en datjes
Leden van de Gemienschop van Oll’Ommer zijn zaterdag met de bus een dagje uit geweest. Allereerst werd de hervormde kerk te Diepenveen bezocht. In deze oude kloosterkapel staat – in bruikleen van het Rijksmuseum te Amsterdam – de oude doopvont die van 1200 tot 1895 in de hervormde kek in Ommen stond. De doopvont werd indertijd voor 10 gulden verkocht en kwam later in het bezit van het Rijksmuseum. Algemeen was men van mening dat dit doopvont eigenlijk weer naar de oude Ommer kerk terug zou moeten. De reis werd van Diepenveen vervolgd naar Zutphen voor koffie. Vervolgens een stop in Diepenheim om de meegebrachte broodjes te nuttigen. Daarna werd Borculo bezocht om de watermolen en het oude stadje te bezichtigen. In De Lutte werd gekegeld en een bescheiden borrel gedronken. Om 9 uur ’s avonds keerde het gezelschap behouden en voldaan weer in Ommen terug.

OZC wint de beker
OZC heeft de beker van de gemeente Ommen gewonnen. Onder grote belangstelling werd het voetbaltoernooi gehouden. De organisatie was in handen van de v.v. Ommen met als scheidsrechters de heren De Bruin en Otten. Deelnemende voetbalclubs waren Lemelerveld, Lemele, Mariënberg, OZC en Ommen. De beslissing van het kampioenschap 1974 viel in de laatste wedstrijd die ging tussen OZC en Lemele. Een minuut voor het einde werd een vrije schop door Henk Bos genomen en door Zwier van Dorland doeltreffend afgewerkt. De uitslag: 1. OZC; 2. Ommen; 3. Lemelerveld; 4. Lemele; 5. Mariënberg.

Zondag voetbalt Ommen 2 tegen het kampioenschapselftal van 1959 van v.v. Ommen. In deze wedstrijd zal de oude glorie van Ommen nog eens weer te zien zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op het terrein Het Laar.

Er zijn nogal wat klachten dat het zwembad Olde Vechte eigenlijk te laat opengaat. In elk geval later dan in andere plaatsen. Men verwijst de mensen dan wel naar het overdekte bad aan de Jan Houtmanstraat, maar het komt vele gezinnen financieel niet zo best gelegen op beide zwembaden geabonneerd te zijn. Laat men daar in de toekomst rekening mee houden.

In café Kouwen is vrijdagavond een afdeling van de JOVD opgericht. “De JOVD is een liberale organisatie en staat dicht bij de VVD, maar toch zijn er verschillen met deze partij”, wist Erik Hulst, initiatiefnemer van de bijeenkomst die met Frank van de Chijs, secretaris en Patricia Heath, penningmeesteresse het bestuur gaat vormen van deze jongerenafdeling.

De heer Joh. Makkinga, na zijn pensionering onafgebroken actief als incasseerder en propagandist voor het Ned. Bijbel Genootschap won in één jaar niet minder dan196 nieuwe leden voor deze instelling. Prachtig resultaat.

Woensdag zal de bar-dancing discotheek annex café-restaurant van de heer Geard Reimink aan het Heidepark worden heropend. Reden hiertoe is de bouw van de eerste kegelbanen in de gemeente Ommen en onmiddellijke omgeving. De officiële opening zal worden verricht door Ommens nieuwe burgemeester, de edelachtbare heer drs. Knoppers. Ter gelegenheid van deze opening zal woensdagavond een feestavond worden gegeven met het van radio en tv bekende showorkest Hanny en de Rekels.

Aan de Chr. Scholengemeenschap voor Beroepsonderwijs alhier zijn met ingang van 1 augustus a.s. de navolgende leraren benoemd: L.H.J. Kampman te Vilsteren voor bouwtechniek; A. v.d. Meulen te Zaandam voor elektrotechniek; W. Terpstra te Woudenberg voor mechanische techniek. De laatstgenoemde niet te verwarren met de heer W. Terpstra te Ommen (Hardenbergerweg) die reeds aan deze scholengemeenschap is verbonden. Men heeft nu twee leraren die W. Terpstra heten.

Advertenties
Parkeerverordening. In verband met de te verwachten drukte bij de opening van Peter B.V. Herenkleding, Kerkplein 9 in Ommen (vandaag) door burgemeester Knoppers geven wij u in overweging vroegtijdig zorg te dragen uw vervoermiddel op de daartoe geëigende parkeergelegenheden in Ommen te parkeren. Door de zeer aantrekkelijke aanbiedingen en akties moet rekening worden gehouden dat het zgn. langparkeren veelvuldig voorkomt. Voor deze langparkeerders behoeft het transport van de gekochte goederen geen problemen mee te brengen, aangezien in de onmiddellijke omgeving van de nieuwe zaak voldoende parkeergelegenheid voor handen is. Peter B.V.

Op zaterdag 1 juni hopen wij met onze kinderen ons 12 ½ huwelijksfeest te vieren. Jantina en Bertus Dunnewind, Edith, Ingrid. Alteveerweg 2. Een ieder die ons hiermee wil gelukwensen is van harte welkom des avonds om 19.30 uur in restaurant De Hongerige Wolf te Ommen.

Melkfabriek De Vechtstreek. De echte originele karnemelk per liter 69 cnt; 1 liter vanillevla 100 cnt; ½ liter chocovla 57 cnt; ¼ liter slagroom 150 cnt. Door uw melkman thuisbezorgd.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Plaats een reactie