Festiviteiten rond viering Ommen 775 jaar stadsrechten van start

Met een lekker ontbijtje voor belangstellenden is zaterdagmorgen, 13 mei 2023, de aftrap verricht van viering van Ommen 775 jaar stadsrechten.

De dag beginnen met een lekker ontbijtje op het marktplein.
Zie voor meer afbeeldingen het album: “2023 – 775 jaar stadsrechten” en het sub-album “13 mei – Ontdek Ommen (775 jaar stad)

Onder luifels en aan de tafels was het lekker toeven aan de Markt waar het culinair evenement zich afspeelde. Wie dat wilde kon eerst meedoen een “ochtendgymnastiek” aan de boorden van de Vecht. Ook burgemeester Hans Vroomen en zijn vrouw waren van de partij.

Om een beetje in middeleeuwse sferen te blijven werden voor- en door de dames hoofddeksels uit die periode gemaakt. Dit gevouwen uit een lapje stof en kon tijdens het ontbijt opgezet worden.

Ommen verkennen

Het smakelijk ontbijt werd muzikaal ondersteund met liedjes, gezongen door het mannenkoor De Bargzangers uit Lemele.

Na het ontbijt konden de kinderen vliegers maken. Ook was de mogelijkheid eer om Ommen te verkennen met wandelen, fietsen, de Vechtzomp of de auto. Veel deelnemers maakten gebruik van het aanbod om met een gids van het historisch museum en onder zomerse temperaturen een wandeling door de stad te maken. Wie liever wilde fietsen kon dat met een uitgezette route door de omgeving van Ommen.

Vanuit Witharen kon een  114 kilometer lange autopuzzeltocht gereden worden. De rit begon bij gebouw Irene op Witharen en na 40 kilometer was er een tussenstop bij De Bootsman, waarna de overige 74 kilometer nog werd verreden. De deelnemers waren erg te spreken over de mooie autopuzzeltocht.

Tekst: Harry Woertink – Foto: Ronald Bakker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s