Programma viering Ommen 775 jaar stadsrechten bijna rond

OMMEN – De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen legt op dit moment de laatste hand aan het programma van de viering van 775 stadsrechten.

1948. Ter gelegenheid van de viering van 700 jaar stadsrechten staat Huize Het Laar feestelijk in het licht.

Op Koningsdag zal dit programma voor het eerst gepresenteerd worden door de stichting. Het belooft een feest te worden met verschillende grootse feestelijke activiteiten voor jong en oud, voor Ommenaren en bezoekers, in Ommen en in de omgeving.

Wat te denken van een ontbijt voor alle Ommenaren, een autopuzzeltocht door alle buurtschappen, een middeleeuws spektakel op de oever van de Vecht, een reünie voor Oud(e)-Ommenaren en een bezoek van de bisschop die symbolisch nogmaals de stadsrechten komt overhandigen. Centraal in alle activiteiten staat samen optrekken, de handen ineenslaan en samen vieren.

De Ommer kunstenaar Azat Malikov heeft de eerste aftrap verricht met het geven van schilderlessen op scholen in Ommen over het thema ‘Ommen 775 jaar’. Het resultaat hiervan zal later op een expositie in de Carrousel voor iedereen zichtbaar zijn.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Speciaal voor deze activiteiten is een nieuw logo ontworpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s