Veel te doen op Open Monumentendag Ommen – 775 jaar stadsrechten

OMMEN – De gemeente Ommen staat op zaterdag 9 september centraal op de Open Monumentendag.

1905. Wandelen in het Laarbos, Huize Het Laar is zichtbaar op de achtergrond.

Wandelen langs monumenten, genieten van zang in de kerken en openstelling van het buitencentrum Ada’s Hoeve aan de Zwolseweg, zijn enkele onderdelen uit het volle maar aantrekkelijk programma van de Open Monumentendag in Ommen.

In het kader van Ommen 775 jaar stadsrechten wordt extra groots uitgepakt. Daarbij komt ook dat Ada’s Hoeve dit jaar haar 100 jaar bestaan viert en meelift in de activiteiten. Verder werkt het comité van de Open Monumentendag die dag samen met de Ommer zangkoren en het Historisch Rijwielmuseum.

Zangkoren

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van het programma, maar enkele onderdelen zijn al bekend. Zo kan een wandeling gemaakt worden tussen de drie kerken in het Ommer centrum. In de kerken zelf zijn optredens van de Ommer zangkoren en ook op het Vechtpodium op de Markt. Aan het eind van de middag zullen alle koren als afsluiting gezamenlijk een optreden op de Markt verzorgen.

Wandelen

Het is ook mogelijk een nostalgische wandeling te maken in het Laarbos, een wandeling die vroeger op zondagmiddag heel gewoon was voor de Ommer inwoners. Een van de haltes op de wandelroute  is dan Ada’s Hoeve, waar koffie of thee klaar staat voor de bezoekers. Behalve dat het scoutingterrein bezichtigd kan worden is er een expositie over 100 jaar Ada’s Hoeve en een speciaal gedeelte ingericht voor de kinderen onder andere met spectaculaire outdoor activiteiten.

Onder auspiciën van de stichting Open Monumentendag Ommen wordt een bewaarexemplaar uitgegeven over Ommen 775 jaar stadsrechten. De start van de Open Monumentendag is ’s morgens om 10 uur bij het Historisch Museum aan den Oordt in Ommen.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s