Feest rond herdenking Ommen 775 jaar stadsrechten in de steigers

OMMEN – De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen krijgt een vervolgsubsidie van 80.000 euro van de gemeente Ommen.

Met de toegezegde subsidie kan de stichting het programma rondom de viering van het jubileumjaar 2023 verder vormgeven. De vervolgsubsidie is de tweede subsidie die de Stichting 775 stadsrechten Ommen ontvangt van de gemeente Ommen. In 2022 ontving de stichting een startsubsidie van 10.000 euro om de eerste kosten te dekken.

Ria Kroon, bestuurslid van de Stichting 775 stadsrechten Ommen: “De stichting heeft een voorlopige agenda opgesteld met een gevarieerd programma. Daarvoor hebben we een vervolgsubsidie aangevraagd. We zijn blij dat de gemeente deze subsidie heeft toegekend. Het geeft ons de mogelijkheid om onze ideeën en plannen concreet te maken.”

Programma

De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen had voor het indienen van de subsidie veelvuldig contact met de gemeente Ommen. Burgemeester Hans Vroomen: “We hebben afgesproken dat de stichting eerst een programma voor de viering van 775 jaar stadsrechten zou samenstellen. Daarna kon de aanvraag voor de vervolgsubsidie worden ingediend. Op basis van het programma, dat met ideeën vanuit de Ommenaren is samengesteld, heeft het college hiervoor de subsidie verleend.”

Voorlopig programma

Dit jaar wordt gevierd dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten ontving. Hiervoor is vorig jaar de Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen opgericht. In het voorlopige programma zijn diverse activiteiten opgenomen: een feestelijke zaterdag in mei, een groot middeleeuws festijn in juni, de viering van de ontvangst van de stadsrechten op 25 augustus en aandacht voor de historie in september.

Bron: Gemeente Ommen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s