Beeldentuin Witharen een jaar in de ruststand

WITHAREN – Meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema van de Beeldentuin Witharen nemen even rust.

Thea Dijkema en Louis van Vilsteren voor hun boerderij aan de Witharenweg 24 in Witharen.

Er komt deze zomer geen expositie. “We gaan wat betreft de Beeldentuin dit seizoen een “sabbatical” nemen. Geen kunstenaars die hun werk in de tuin exposeren, geen terras vol met bezoekers, geen workshops en geen vaste openingstijden”, zo lichten beiden hun besluit toe.

“We hebben dit besluit niet lichtvaardig genomen, en hebben daar uitgebreide gesprekken over gevoerd, samen en met behulp van anderen.”

Samen plannen maken

Waar Thea langzamerhand meer wilde genieten van haar pensioen met minder verplichtingen, is Louis nog vol met energie. Hoe drukker hoe beter.  Hoe los je die grote verschillen op? “Al vanaf dat wij hier in Witharen wonen, vanaf 1990, hebben we altijd samen plannen gesmeed en gewerkt aan de opbouw van ons bedrijf en ons erf. Nu stagneert dat samen plannen maken, en hebben we besloten om dit jaar alle tijd en de rust te nemen om uit te zoeken hoe we het verder willen doen met ons bedrijf en met het erf. We zijn natuurlijk nog wel actief als meubelmaker en keramiste”, aldus Louis en Thea.

Rustpunt

Het rustpunt blijft wel open. Staat het bordje op open? Dan ben je van harte welkom op het rustpunt voor een simpel kopje koffie of thee en een bezoek aan het toilet en tuin op gezette tijden als ze wel open zijn. Zeker als ze zelf thuis zijn, maar dat wordt dan waarschijnlijk zelfbediening.

Tekst: Harry Woertink – Foto: Beeldentuin Witharen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s