Versterking gezocht voor de marketing van het hart van het Vechtdal: Ommen!

OMMEN – Voor de bezetting van de op te richten Stichting Marketing Ommen wordt met ingang van het nieuwe jaar uitgekeken naar een voorzitter voor de Raad van Toezicht, twee leden voor de Raad van Toezicht en een marketingcoördinator.

In Ommen is altijd wat te doen. Stichting Marketing Ommen is op zoek naar een coördinator voor o.a. evenementen.

Verbinder

De marketing coördinator die gezocht wordt moet iemand zijn die ‘vooruit wil’, en als motor fungeert en de nieuwe Stichting Marketing Ommen verder ontwikkelt. Een verbinder voor Ommen en de regio Zwolle en regio Vechtdal. Ervaring met marketing en promotie van gebieden is nodig om als goede verbinder op te treden. Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Affiniteit met Ommen en het Vechtdal. De marketing coördinator neemt als directeur-bestuurder van Stichting Marketing Ommen de volgende thema’s voor zijn of haar rekening: financiën, huisvesting, HRM, fondsenwerving, beleidsoverleg met gemeente/kern- en dorpsraden/instanties. De nog te werven marketing coördinator geeft straks leiding aan vrijwilligers (al dan niet in werkgroepen georganiseerd) en leveranciers/opdrachtnemers en kan daarbij gebruik maken van de toezichthouders en van de adviseur van de gemeente Ommen. Het gaat om twee tot drie dagen per week en is uit te breiden met een inhoudelijke portefeuille. Deze functie wordt marktconform beloond.

Ommen op de kaart zetten

Ommen als hart van het Vechtdal op de kaart zetten en professionaliseren van de promotie en marketing van Ommen zijn de hoofddoelen die de projectgroep heeft geformuleerd. Ommen wordt gezien als het hart van het Vechtdal en verdient structurele, efficiënte en professionele marketing en promotie.

Het aantal bezoekers aan de gemeente Ommen en het belang daarvan voor de economie is groot. Toeristen besteden in Ommen jaarlijks circa € 2,5 miljoen aan dagelijkse producten en € 2,3 miljoen aan niet-dagelijkse producten. Het Vechtdal telt jaarlijks bijna 2,5 miljoen overnachtingen waarvan er 700.000 in Ommen plaatsvinden. Een Meerjarenplan Marketing Ommen is in 2022 door betrokken partners in samenwerking met gemeente Ommen tot stand gekomen. De gemeenteraad heeft al eerder 150.000 euro op jaarbasis beschikbaar gesteld voor de promoting van Ommen.

Projectgroep

De projectgroep die het initiatief neemt voor de oprichting van de Stichting  Marketing Ommen bestaat uit vertegenwoordigers van/uit: Platform Recreatieondernemers, Ondernemersvereniging Ommen, Ondernemersfonds Centrum Ommen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Ommen en de Cultuursector. De projectgroep wordt ondersteund door Linda Rinsma van gemeente Ommen en Dick de Jong als kwartiermaker.

Tekst en foto: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s