Kerststal te zien

Het is bijna Kerst, de geboorte van het Kindje Jezus.

Op de foto de kerststal van de RK-kerk aan de Nering Bögelstraat in Ommen, die van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 12 uur is te bekijken. Bovendien staat op zaterdag 24 december van 13 tot 17 uur de deur van de kerk voor iedereen open.

Traditie

Door de eeuwen heen heeft de kerststal een eigen traditie opgebouwd. Inmiddels lijken de kerststallen niet meer op de eenvoudige kribbetjes van vroeger. Naast Jezus, Maria en Jozef hebben in een moderne kerststal ook herders, wijzen (of koningen) en een engel een plekje in de stal. Maria en Jozef reizen op een ezel op zoek naar een plek om te slapen maar ze zijn nergens welkom, tot ze bij een stal komen. In deze kerststal ontbreken de drie koningen niet.

Tekst en foto’s: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s