Voorbereidingen gestart voor Koningsdag 2023 in Ommen

OMMEN – De voorbereidingen voor Koningsdag op donderdag 27 april 2023 zijn gestart.

Optocht praalwagens Koningsdag 2018

En bij een Koningsdag hoort ook een optocht, vindt de organiserende Oranjevereniging Ommen. Daarom doet de Oranjevereniging een oproep om zich aan te melden. Dat kan tot 1 januari.

Pronkstukken

Koningsdag in Ommen is altijd goed voor versierde karren en fietsen, ouderenavond in Oldenhaghen, een aubade, een feestterrein, vuurwerk én dus ook weer een optocht!

Sinds jaar en dag is de optocht één van de pronkstukken op Koningsdag in Ommen, die bekend staat om de geweldige creaties van scholen, bedrijven, verenigingen en andere deelnemers. Ook de buurtschappen en muziekverenigingen zijn daarin niet weg te denken.

Inloopavond

“Dit jaar organiseren we het net even anders”, zegt het bestuur van de Oranjevereniging. “We roepen nu juist jou op om met een versierde (praal)wagen deel te nemen aan de optocht. Ben jij onderdeel van een fanatieke groep bouwers, afkomstig uit een straat, een wijk, een vriendengroep, een (sport)vereniging, een groep ouders van kinderen op dezelfde school, óf ben jij op een andere manier verbonden met een groep enthousiastelingen? Meld je dan nu aan voor de optocht op Koningsdag 2023!”

Op woensdag 14 december tussen 19.00 en 20.00 uur is er bij Tante Pos een inloopavond. Op deze avond worden alle belangstellenden bijgepraat over de ins en outs voor de deelname aan de optocht. Uiteraard is de vereniging ook te bereiken via oranjeverenigingommen@outlook.com. Meteen aanmelden is ook mogelijk. Check http://www.oranjeverenigingommen.nl/optocht. De inschrijving sluit op 1 januari 2023.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s