Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten zoekt organisatietalent

Een bericht ingezonden door de stichting Ommen 775 jaar stadsrechten.

Een impressie van de brainstorm avond ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’ gehouden op 29 juni 2022 in het gemeentehuis.

Ommen is een van de oudste Overijsselse steden. Volgend jaar is het 775 jaar geleden dat Ommen haar stadsrechten uit handen van de Utrechtse bisschop Otto III ontving. Nu de Stichting 775 stadsrechten Ommen een feit is, kan er concreet invulling gegeven worden aan de viering van dit bijzondere lustrum.

Vervolg

Wat staat er volgend jaar allemaal te gebeuren? Dat ligt in handen van de inwoners van Ommen. Tijdens de brainstormavond die afgelopen zomer is georganiseerd zijn er al tal van goede ideeën geopperd om het komend jaar feestelijk aan te kleden. Welk vervolg wordt er nu aan die avond gegeven?

Thema 775

Het stichtingsbestuur is er van overtuigd dat het in Ommen niet ontbreekt aan organisatietalent. Ze roept verenigingen, stichtingen, inwoners en al die anderen dan ook op om zelf aan de slag te gaan met het thema 775. Maak plannen voor een hardloopwedstrijd van 775 meter, organiseer een reünie voor Ommenaren van 77,5 jaar en ouder of organiseer een muziekestafette van 7,75 uur. Kijk ook eens in de agenda van je vereniging of bestaande activiteiten aan te passen zijn aan het thema 775.

Meld je voorgenomen activiteiten vervolgens bij de stichting via 775jaarommen@gmail.com. De stichting zal de activiteiten gaan coördineren, brengt waar mogelijk organisatoren samen en treedt in overleg voor het afstemmen van de jaaragenda. Ook stelt de stichting een budget beschikbaar om de activiteiten extra aan te kleden en neemt de stichting een deel van de promotie op zich.

Kortom, in 2023 viert Ommen dat ze 775 jaar stadsrechten heeft en dat vieren we samen!

Zie ook artikel Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten opgericht.

Tekst: Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten – Foto: Harry Woertink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s