Verborgen verhalen in de bossen tussen Dalfsen en Ommen

De YouTube-serie ‘Van Kampen naar Moskou’ doet in de nieuwste aflevering Ommen aan.

Presentatrice Heleen Westerman komt wandelend aan bij camping Anna’s Hoeve in Ommen

Presentatrice Heleen Westerman wandelt door de bossen van Dalfsen naar Ommen op zoek naar verborgen verhalen. Ze neemt de kijker aan de hand mee en leert hoe de bossen tussen Dalfsen en Ommen zijn ontstaan, ontdekt de innovativiteit van houthandel Foreco, bezoekt een kopie van Rembrandts Nachtwacht in Expo Madrid, bewondert de katholieke kerk van Vilsteren, stapt binnen bij de Gasunie en luistert naar de verhalen van twee voormalige bewoners van Kamp Laarbrug. Tot slot wordt stil gestaan bij de befaamde kampeercursussen die vlakbij Ommen werden gegeven.

De aflevering ‘verborgen verhalen in het bos’ is nu te zien op YouTube en het wordt dit en volgend weekend ook uitgezonden op de kabel via RTV Vechtdal.

Veel kijkplezier via deze link: Verborgen verhalen in de bossen tussen Dalfsen en Ommen

De opnames zijn in het voorjaar van 2022 gemaakt. De bedoeling is dat dit jaar nog de wandeling van Ommen naar Oud Bergentheim wordt opgenomen.

Heleen Westerman woont in Zwolle en is een geboren Dalfsenaar. In 2020 tijdens de Covid-19 lockdown, is ze begonnen met haar langzamer dan langzame wandeling van Kampen naar Moskou. Samen met haar partner Milton Kam laat ze zien dat er in de regio altijd een levendige handel is geweest. En dat er op vele plaatsen invloeden van buiten Nederland te vinden zijn. Tussen de korte stukjes met informatie en boeiende interviews door, laten ze de regio op haar mooist zien.

00:56 Ontstaan van bossen tussen Dalfsen en Ommen

02:02 Ontstaan van landbouw en eikenhakhout

03:09 Oude eikenstolpen

03:23 Bezoek aan houthandel Foreco

11:00 Café-Restaurant Madrid met kopie van de Nachtwacht

13:39 Eerste tolhuis

14:36 Vilsteren

15:06 R.K. kerk Vilsteren

16:06 Bezoek aan de Gasunie

22:15 Bezoek aan Camping Laarbrug met voormalige bewoners van Moluks kamp

29:52 Tweede tolhuis

30:30 Regio als vakantiebestemming

31:06 ANWB-kampeercursussen op Anna’s Hoeve

32:42 Afsluiting

33:06 Behind the scenes

De makers

Van Kampen naar Moskou wordt gemaakt door Heleen Westerman Communicatie en Advies en Milton Kam Cinematography. Milton Kam werkt al 30 jaar als cameraman voor diverse film- en televisieproducties, voornamelijk in het buitenland en soms ook in Nederland. Hij is verantwoordelijk voor beeld, en dus ook de edit. Heleen Westerman werkte in het verleden als docent en projectmanager voordat zij in 2017 definitief koos voor het schrijversvak. Ingewikkelde verhalen toegankelijk maken is haar kwaliteit. Zij neemt de productie, research en presentatie op zich. Samen doen ze de regie en de verdere ontwikkeling van het concept.

Tekst: Harry Woertink – Foto: Milton Kam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s