“Kunst onder de wieken” in de Konijnenbeltsmolen – officiële opening op 1 juli

Onder de naam “Kunst onder de Wieken” exposeert de stichting Vechtdalkunsten de komende maanden in de Konijenbeltsmolen aan de Zwolseweg 5 in Ommen.

 Eén van de schilderijen van exposant Tonnie Spruijt, te zien ‘onder de wieken’.
Afbeelding: Tonnie Spruijt

Op vrijdag 1 juli om 13.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Hans Vroomen, burgemeester van Ommen met medewerking van molenaar Bastiaan Woertink.

Kunst-exposities
Eerder was de molen in gebruik bij een werkgroep die de afgelopen 20 jaar gedurende de zomermaanden kunst-exposities organiseerde. Zij zijn ermee gestopt en nu heeft Vechtdalkunsten het stokje overgenomen. Stichting Vechtdalkunsten is in november 2014 opgericht en heeft als doel het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal. Het motto is de kunst van verbinden. Zo is de stichting onder andere actief met “Kijk op Kunst, “Ommer Kunst Weekeind” en de “Montmartre”.

Ommer Molens
De onderbouw van de korenmolen, gelegen aan de Vecht en nabij het centrum leent zich uitstekend als galerie. De beherende stichting Ommer Molens met molenaar Bastiaan Woertink zijn ingenomen met de voortzetting van de molen als kunstgalerie. De eerste verdieping van molen bezit bovendien een kleine expositie over de Ommer molens.

De eerste exposanten van “Kunst onder de Wieken” zijn: Hetty Overwijk met keramiek werken; Johanna Schokkenbroek met abstracte mixed media schilderijen en Tonnie Spruijt met schilderijen. De eerste expositie loopt van 1 juli tot en met 14 augustus. Daarna bieden andere kunstenaars van de stichting Vechtdalkunsten hun kunstwerken aan voor bezichtiging.

Bron: Harry Woertink – 24 juni 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s