Eiertikken in Ommen goed voor ouderwetse gezelligheid – Traditie in ere hersteld

Tweede Paasdag was het weer zover. Ommen liep massaal uit voor het eeuwenoude eiertikken.

 Veel belangstelling voor het eiertikken.
Foto: Alphons van Kesteren
Zie ook het album “Eiertikken

Deze Ommer folklore is een jaarlijkse unieke traditie, die paasmaandag gehouden werd op de Markt rondom het Vechtpodium. Iedereen had er erg veel zin in om vrolijk een eitje te tikken tegen elkaar. Niet echt om van je medespeler te winnen, maar veel meer om elkaar weer terug te zien op dit voor Ommen traditioneel paasgebeuren. Het kon weer na twee jaar afwezigheid vanwege de corona. Het eiertikken is weer in ere hersteld.

Het pleintje op de Markt bij het Vechtpodium was vol “ouderwetse” gezelligheid. Dit kwam ook door de mensenmassa, het mooie weer, de vrolijke klanken van het Flaterpretorkest en bovenal door de perfecte organisatie van de familie Martens die al vanaf het begin van de vorige eeuw zorgen voor hard gekookte eieren. Nieuw was dit keer dat er ook een loterij aan het eiertikken verbonden was met mooie prijsjes van het Ommer bedrijfsleven.

Fotograaf Alphons van Kesteren maakte van dit traditionele paasgebeuren een fotoreportage. Meer over eiertikken in Ommen zie: Eiertikken op Tweede Paasdag een eeuwenoude traditie.
Bron: Harry Woertink – 18 april 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s