Museum Palthehof opent op zaterdag 3 juli haar deuren voor bezoekers.

voorkantpalthehofb6.jpgDe tentoonstelling 75+1 jaar Vrijheid, Vreugde en Verdriet is dan eindelijk te zien.

Veel aandacht voor de Indiëgangers, hun verhalen en foto’s, en het verhaal van de Wederopbouwboerderijen, Koningin Wilhelmina, een vitrine met burgemeester Backx, de burgemeester van Nieuwleusen van 1916 tot 1950, ondergedoken tijdens een deel van WOII.

De Ambachtenvleugel is veel ruimtelijker heringericht. De openingstijden zijn als vanouds woensdag tm zaterdag van 13.30 tot 17 uur. Tijdens de WAK en Kunst om Dalfsen zijn we extra open op zaterdag 18 en zondag 19 september van 10 tot 17 uur.

Pieter Zandvliet exposeert en geeft op woensdag 15 september van 13.30 tot 16.30 een workshop Ontwerp je eigen schoen, Janny Stegerman exposeert met glazen sieraden en geeft op het zelfde tijdstip eveneens een workshop Ontwerp en maak je eigen ring, of boekenlegger met versiering van glas.

Donderdagavond 16 september van 20 tot 22 uur houdt Out of the Blue een Open Repetitie bij het museum. Zin om te luisteren en/ of mee te zingen: gratis en gezellig! Meer info over de workshops tijdens de WAK vind je op de website http://www.wakdalfsen.nl.

Bron: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger – 30 juni 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s