Fietsmuseum Ommen gesloten in afwachting nieuwe expositieruimte

OMMEN – Het fietsmuseum aan de Brugstraat in Ommen is sinds deze week gesloten. Het pand krijgt een nieuwe bestemming en moest deze maand worden verlaten.

 Vrijwilligers van het Fietsmuseum bezig met het overbrengen van de fietsen naar een tijdelijke opslag.
Foto: Harry Woertink

De meer dan 100 historische fietsen zijn in tijdelijke opslag gegaan, in de hoop spoedig weer een nieuwe expositieruimte te vinden. Als het aan het Fietsmuseum ligt wordt er snel vervangende ruimte gevonden want de belangstelling voor oude fietsen is groot.

Appartementen
“We hebben drie jaar gebruik kunnen maken van dit pand, maar de winkel is verkocht in afwachting van de bouw van appartementen. Daarom moeten we er uit”, zegt Anton Wolters, één van de initiatiefnemers van het fietsmuseum. “Dat was ook de afspraak met de familie Hurink van wie we het winkelpand mochten gebruiken”. Sinds de zomer van 2017 was in het winkelpand dat eerder leegstond, in het winkelcentrum van Ommen, een grote collectie fietsen te bezichtigen, van historisch tot bak-, werk- en toerfietsen. Ook fietsverzamelobjecten waren er tentoongesteld evenals een collectie historische kleding. Zaterdag is door een leger van vrijwilligers het pand leeggehaald. De fietsen gaan in tijdelijke opslag.

Museum mag niet verloren gaan
Als het aan het bestuur van het fietsmuseum ligt gaat het museum niet verloren. “We hebben afgelopen zomer 8.000 bezoekers geteld. Veel was door de corona gesloten, maar bij ons kon men wel terecht, uiteraard met inachtneming van de coronaregels. Wat zou het mooi zijn om volgend jaar zomer weer ergens te kunnen openen. Ik heb er alle vertrouwen in.”, aldus Anton Wolters. Secretaris Dineke Broekmaat: “Toen ik deze week enkele betrokkenen vertelde dat we gingen sluiten, vloeiden er tranen van verdriet. Dat kan niet. Ik heb erbij verteld dat het hopelijk voor kort is”. Wolters: “Er staan pandjes genoeg leeg. Zou mooi zijn dat iemand ruimte aanbiedt, zodat de fietsen niet te lang in opslag hoeven, maar weer getoond kunnen worden”.

Bron: Harry Woertink – 12 december 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s