Bieb, Bits & Bots – De ridder redt de jonkvrouw

Stoere ridders – welk kind wil er nou niet alles over weten? Wat is een riddertoernooi? Woont er nog een jonkvrouw op het kasteel?

Met het boek Ridders van Suzan Boshouwen ontdek je in de Bibliotheek hoe je in de middeleeuwen een echte ridder wordt. Op woensdag 14 oktober begint in de Bibliotheek in Raalte weer de serie Bieb, Bits & Bots, deze keer voor kinderen van 4–6 jaar. Eerst wordt er voorgelezen uit het boek Ridders van Suzan Boshouwen. Harry, Koen en Hilda spelen riddertje en jonkvrouw. Ridders zijn dapper, ze verslaan draken en redden jonkvrouwen. Tijdens de workshop maken de kinderen kennis met de Bee Bot, een programmeerbare robot. Welke stappen moet de robot zetten om bij de jonkvrouw te komen? Tot slot gaan de deelnemers een eigen ridderverhaal knutselen. De activiteit is gratis. Om zeker te zijn van een plek, kunnen deelnemers zich inschrijven via http://www.bibliotheeksalland.nl. De Bibliotheek hanteert de coronarichtlijnen en vraagt bezoekers om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Ouders kunnen zich samen met hun kind voor de workshop inschrijven. Er is plaats voor 8 ouders en 8 kinderen. Een broertje of zusje is ook welkom.

Achtergrond
Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een serie activiteiten: Bieb, bits en bots. Elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand, van 15.00 tot 16.00 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6 of 8–14 jaar. Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de bieb vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij.

Bron: Bibliotheek Salland – 2 september 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s