December activiteiten in Museum Palthehof

Tijdens de decembermaand is het museum sfeervol ingericht met kerstversiering, veel kaarslicht en een tentoonstelling van kerstengelen.

voorkantpalthehofb6.jpg

Kerststukjes
Donderdag 12 december van 13.00 – 16.00 uur en vrijdag 13 december van 10.00 – 13.00 uur worden weer kerstbakjes gemaakt in museum Palthehof. Er is materiaal en begeleiding aanwezig om een eigen kerstukje te maken. De bijdrage varieert van € 5,= tot € 12,=, inclusief koffie of thee, en er is ruim groen aanwezig, evenals bakjes, schaaltjes en overig decoratiemateriaal.
U kunt ook binnenlopen om in het museumwinkeltje kant-en-klare kerststukjes en kerstcadeautjes te kopen.

Kerstmarkt en speurtocht
Zaterdag 14 december nemen we deel aan de grote kerstmarkt, van 16 tot 21 uur. Op het plein staan wij met een marktkraam en het museum is gratis open voor publiek. Als extra activiteit hebben wij: De lichtjesspeurtocht door het donkere Palthebos voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijving bij de kapschuur op het museumplein vanaf 18 uur. Daar krijgen de deelnemende kinderen een zaklampje mee om in het donkere bos naar dieren te zoeken.

Groepsbezoek
Van 16 t/m 21 december, de week voor kerst, is er de mogelijkheid om in groepsverband (minimaal 8 personen) een bezoek te brengen aan het museum. Wil je een ochtend of middag doorbrengen in een omgeving waar foto’s, films en verhalen je meenemen naar vroeger, maak dan een afspraak om samen naar het museum te komen. In overleg kunnen wij een passend arrangement samenstellen. Bijdrage € 3,50 p.p., inclusief consumptie. Museum tel. 0529-485255, beheerder tel. 06-29113344.

Kerstwandeling Tweede Kerstdag
Traditioneel organiseren wij op tweede kerstdag een kerstwandeling van ca 8 km. Op donderdag 26 december: inschrijven en route ophalen van 11 tot 13 uur. Deelname € 4,=, inclusief consumptie op de rustplaats en bij terugkomst een bezoek aan het museum. Daar is dan ook Glühwein, snert en warme chocolademelk verkrijgbaar.

Inbreng tentoonstelling 2020
Oudejaarsdag, 31 december van 10 tot 12 uur, is als vanouds de inbrengochtend voor bruikleenspullen voor de thematentoonstelling 2020: “75 Jaar Vrijheid in Nieuwleusen”. We zoeken foto’s, spulletjes, producten, herinneringen aan WOII, de bevrijding en de wederopbouw van ons dorp en de diensttijd van mannen uit Nieuwleusen in Nederlands-Indië.

Bron: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger – 4 december 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s