Anker als monument van Hoop siert Vechtkade in Ommen – Hoop op leven zonder kanker

OMMEN – De Vechtkade in het centrum van Ommen is sinds zaterdag 23 november 2019 versierd met een nieuw monument van Hoop. Dit ter nagedachtenis aan zij die door kanker zijn overleden.

 Het monument aan de oevers van de Vecht heeft de vorm van een anker en is voorzien van meer dan 650 kiezelsteentjes met daarop teksten van nabestaanden die daarmee hun geliefden herdenkenken.
Foto: Harry Woertink
Zie voor meer foto’s het album “Monument van Hoop”.

SamenLoop
Initiatiefnemers zijn de organisatoren van de SamenLoop voor Hoop die in het weekend van 25 en 26 mei voor de derde achtereenvolgende keer in Ommen werd gehouden ten behoeve van de KWF kankerbestrijding. Tijdens deze loop konden bezoekers en deelnemers stenen inleveren met een boodschap. Deze stenen zijn verwerkt in het blijvend herdenkingsmonument waarin de saamhorigheid en de hoop op een leven zonder kanker is verankerd.

Samen dragen we de Stenen van Hoop. De stenen vertegenwoordigen de kracht om door te gaan met leven, symboliseren onze hoop en verbinden ons tijdens het bijzondere evenement dat de SamenLoop voor Hoop is”, licht Lydie Zwiers namens de organisatie toe tijdens de officiële onthulling van het monument.

Bij het anker staat de volgende tekst:
Iedere steen, iets met elkaar gemeen.
Verankerd in de hoop voor later.
Meegenomen door het altijd stromend water.

Voor de onthulling was veel belangstelling. Iedereen vond wel zijn of haar steentje terug in het monument. “Blij dat dit zo kan. Dit is voor ons ook een moment om ons verdriet een plekje te geven. Maar ook om hier eens weer terug te komen”, aldus een van de aanwezigen, die even in de tranen sprong toen ze haar eigen steentje weer terug zag.

Bron: Harry Woertink – 23 november 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s