Ruim honderd deelnemers bij Kerstwandeling Ni’luusen van Vrogger

Woensdag 26 december werd, zoals de traditie wil, in Nieuwleusen vanuit Museum Palthehof de Kerstwandeling georganiseerd.

 Ruim honderd deelnemers bij Kerstwandeling Ni’luusen van Vrogger.
Foto: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger

Bij het museum was het een gezellig binnenkomen; op het voorplein brandden al vroeg de vuurkorven en zorgen met de groene kerstversiering voor aan de uitnodigende welkomssfeer. Ruim honderd deelnemers begonnen tussen 11.00 en 13.00 uur aan de wandeling, die was geïnspireerd op de Gedichtenroute Nieuwleusen. De route ging door het Zuiderpark en het Hulsterpark naar het rustpunt in Den Hulst, bij de boerderij van de familie Huls. Vandaar ging het via het particuliere, voor de wandeling opengestelde pad, tussen de weilanden door naar De Smeule en via het Molenpad en de begraafplaats naar het Palthebos, over de oude, sfeervolle begraafplaats naast het museum.

Het was goed wandelweer, een mooie route, deels bekend, maar ook met verrassende stukjes waar zelfs Nieuwleusenaren nu voor het eerst kwamen. Ook van buiten het dorp,zoals van Hardenberg, Enter en Ommen kwamen deelnemers. Warme drankjes en vooral de snert zorgden voor het opwarmertje bij terugkomst in het museum. Daar was aandacht voor de kersttentoonstelling. De film met nostalgische winterbeelden van op sloten en het kanaal schaatsende mensen liet zien hoeveel strenger de winters in Nieuwleusen waren en hoeveel gezelligheid dat met zich meebracht. De Kerstwandeling is daar nu een goede opvolger voor.

Bron: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger – 27 december 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s