Unieke Verhalenwedstrijd rondom de Vecht in Overijssel – Grensoverschrijdend project met boekpublicatie en literaire workshop

Je eigen verhaal, uitgegeven in een boek en zelfs vertaald in een andere taal. Amateurschrijvers die hiervan dromen, krijgen met de verhalenwedstrijd ‘Vecherhalen – Vechtegeschichten’ een unieke kans om deze droom waar te maken.

 Koeien bij de Vecht in Vechtdal Overijssel.
Foto: Kenneth Stamp

Humoristisch, spannend, romantisch of beschouwend, alle genres zijn welkom, maar wel tegen de achtergrond van de Vecht en het Vechtdal. Wat deze verhalenwedstrijd zo bijzonder maakt is bovendien zijn grensoverschrijdend karakter: amateurschrijvers aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens kunnen meedoen.

Tweetalige jury en literaire workshop
Initiatiefnemers van dit project zijn Vechtdal Marketing en de Landkreis Grafschaft Bentheim. Zij willen met deze wedstrijd het gezamenlijke gevoel tussen de Nederlandse en de Duitse Vecht-regio’s bevorderen. Een vakkundige tweetalige jury kiest uit de inzendingen in beide landen de tien beste korte verhalen. Vervolgens wordt de 20 winnende schrijvers de gelegenheid geboden om tijdens een literaire workshop de puntjes op de i te zetten. Daarna worden alle verhalen naar het Duits respectievelijk Nederlands vertaald en in een boek uitgegeven. De amateurschrijvers hebben zo de mogelijkheid om het hele proces van het begin af aan mee te maken: van het schrijven van de eerste versie, de bewerking en de eindredactie tot aan de druk. Alle geïnteresseerde amateurschrijvers uit de regio’s langs de Vecht, van de bron in het Duitse Nordrhein Westfalen, tot aan de monding in Zwolle kunnen deelnemen.

Duits-Nederlandse jury
De jury aan Nederlandse zijde bestaat uit schrijfster Anita Drost (www.tekstissimo.nl) en kunstenaar-schrijver Arno Kramer (www.arno-kramer.nl). Samen met hun Duitse collega’s, schrijfster Eva Maaser en boekhandelaar Viola Taube, gaan ervoor zorgen, dat het boek een tastbaar en uniek bewijs van regionale creativiteit en Duits-Nederlandse samenwerking wordt. De publicatie van het boek is voor het najaar 2018 gepland. Daarnaast worden de winnende verhalen ook op de websites http://www.vechtverhalen.nl en http://www.vechtegeschichten.de gepubliceerd. Hier zijn ook de wedstrijdvoorwaarden te vinden. Ook zijn er aan beide zijden van de grens lezingen gepland. De wedstrijd is onderdeel van het grensoverschrijdende project ‘Living Vechte-Dinkel’ en wordt gefinancierd met Europese middelen uit het INTERREG programma ‘Deutschland-Nederland’. Het project Vechtverhalen is mede mogelijk gemaakt door Vechtdal Marketing.

Vechtdal Overijssel…alle tijd!
Daar waar rust en ruimte door het landschap stromen. Waar het leven voortkabbelt in hetzelfde tempo als het water van de Vecht. Dat is Vechtdal Overijssel. Hier vind je het nog: alle tijd voor jezelf en voor elkaar. Het aanbod varieert van (ANWB) topcampings en luxe logiesverstrekkers tot passievolle horeca en streekproducenten. Bovendien is Vechtdal Overijssel dé buitenspeelregio nr. 1 van Nederland. Het Vechtdal biedt je de mogelijkheid om tot rust te komen, tijd met elkaar door te brengen en bewust te genieten. Meer ins&outs: http://www.vechtdaloverijssel.nl.

Bron: Vechtdal Marketing – 1 februari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s