De wereld van Marina Schuurman

De zomerexpositie in Heileuvers Schilderijenhuis omvat een veelzijdige collectie aan schilderijen van de Ommense Marina Schuurman.

 Heileuvers Schilderijenhuis met een veelzijdige collectie aan schilderijen van de Ommense Marina Schuurman.
Bron: Kaasboerderij Heileuver

Op meesterlijke wijze weet Marina de ware mens op doek te zetten. Marina is wars van uiterlijke schijn van de mens; het gaat haar om het wezen van de mens, het innerlijke. Met een kleurrijke en gedurfde penseelstreek geeft ze de mens een centrale plek op het doek en de toeschouwer kan er niet om heen om bij zichzelf even te rade te gaan. De puurheid van de mens raakt de toeschouwer.

In het dagelijks leven werkt Marina met kleuters en de spontaniteit, puurheid en onbevangenheid weet ze meesterlijk weer te geven. Uniek is de serie portretten van de kinderen met het syndroom van Down. Ze laten aan Marina een levenskunst zien die haar tot voorbeeld is. Vluchtelingen, mensen in oorlog en ouderen; een ieder wordt op een unieke manier geportretteerd; je voelt hun verdriet of leest de verstilling van hun gezichten.

Op het eind stelt Marina de toeschouwer een gewetensvraag; een vraag om over na te denken; En Jij; hoe leef jij zo PUUR mogelijk! Een expositie met een boodschap, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Welkom tijdens openingstijden van Heileuvers Schilderijenhuis http://www.heileuver.nl.
Bron: Kaasboerderij Heileuver – 25 juli 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s