Hooiberg-roede wijst de weg

 Voor de hooiberg-roede in het depot van museum Palthehof belandde, had hij al een heel leven achter de rug, gezien de blutsen en kerven die in het hout zichtbaar zijn.

De hooiberg-roede (bergroede), verduurzaamd en van richtingborden voorzien.
Foto: museum Palthehof

Het is één van vier steunpalen waarop ooit de kap van een hooiberg rustte. En sterk is hij nog steeds en daarom toe aan een tweede leven. Nu staat hij, verduurzaamd en van richtingborden voorzien door Wim Ruinemans, op het voorplein van het museum en wijst bezoekers de weg naar plekken die deels al een beetje in de vergetelheid dreigen te raken.

Maar het zijn plekken die het waard zijn om naar toe te gaan, om er een kijkje te nemen en het bijzondere van de omgeving te beleven. Wie kent nog de verhalen over “De bult van Derk Jan”, en weet nog ’t Olde Kerkhof te vinden, met de mooie verstilde sfeer. Wie weet hoe kinderen of kleinkinderen kunnen genieten van een bezoekje aan de Dierenweide in het Palthebos. Kortom; museum Palthehof zet de bezoeker met de “Bergroede” op het spoor van nieuwe ontdekkingen en is zelf, met de tentoonstelling “Met het gat in de boter”, ook een belevenis op zich.

Bron: museum Palthehof – 29 juni 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s