Traditionele Palmpasenoptocht via andere route

OMMEN – De Gemienschop van Oll Ommer organiseert zaterdag 19 maart weer de traditionele Palmpasenoptocht.

 Palmpasen 1947, met o.a. Hans Terra (3e van links), Jan Aperlo (4e van links) en Olga Beijer (helemaal rechts).
Foto: OudOmmen

Dit keer zijn er enkele veranderingen doorgevoerd. De deelnemers kunnen de versierde palmstokken tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren in het Streekmuseum aan Den Oordt. Een jury gaat de creaties dan tussen 12.00 en 13.00 uur beoordelen. Voor de kinderen is er een sinaasappel, aangeboden door de AH-supermarkt in Ommen en een reep chocolade van de Gemienschop van Oll Ommer. Er zijn negen geldprijzen en een hoofdprijs.

Na de jurering kunnen de kinderen met hun begeleiders tussen 13.00 en 13.15 uur de Palmpasenstokken weer ophalen. Vervolgens is om 13.30 uur de optocht die vooraf wordt gegaan door het jeugdorkest van Soli Deo Gloria. De route loopt anders dan voorgaande jaren en is als volgt: Streekmuseum, De Haghen, Lodderholt, Vrijthof, Kerkplein, Brugstraat en dan aan het eind rechts en via de Markt, Voormars, Varsenerstraat, Varsenerpoort, Kruisstraat, Vrijthof, Lodderholt, Hessel Mulertstraat naar het binnenplein van de Oldenhagen. Hier is de prijsuitreiking met drie prijzen voor drie verschillende groepen. De hoofdprijs voor de allermooiste zwaantje op stok wordt door De Darde Klokke beschikbaar gesteld. Motiveer elkaar en laat jullie kinderen en/of kleinkinderen mee doen om deze prachtige traditie in stand te houden.
Bron: Harry Woertink – 8 maart 2016

Een gedachte over “Traditionele Palmpasenoptocht via andere route

  1. Het meisje helemaal links ben ik, Thea Houtman. De foto is genomen in 1947 voor het huis waar ik toen woonde op de hoek van de Voorbrug en Zwolseweg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s