Stamboom maken eenvoudiger dankzij online BS-gegevens van de HV Hardenberg

De werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Hardenberg en omgeving heeft sinds kort alle Burgerlijke Stand gegevens op internet staan van de gemeenten Hardenberg en Ommen.

 Stamboom
Afb.: OudOmmen

De werkgroep is in 1997 begonnen met het verzamelen en registreren (in Pro-Gen) van gegevens uit de DTB-boeken en aktes van de Burgerlijke Standen (BS) van Hardenberg, Ambt Hardenberg en Stad Hardenberg. In de loop van de jaren zijn daar de gegevens van BS Avereest en BS Gramsbergen aan toegevoegd. Van wege de vele genealogische verbanden is in 2015 begonnen met het toevoegen van gegevens uit akten van BS Ommen, BS Ambt Ommen en BS Stad Ommen aan het bestand waarin alle vrijgegeven gegevens uit akten van BS Hardenberg, BS Ambt Hardenberg, BS Stad Hardenberg, BS Avereest en BS Gramsbergen al zijn ingevoerd. Al deze gegevens staan op: https://www.genealogieonline.nl/genealogische-gegevens-uit-noord-oost-overijssel/.

Deze gegevens worden regelmatig ververst. In de studiezaal van de vereniging zijn bovengenoemde DTB-boeken en aktes van de Burgerlijke Stand allemaal aanwezig, op fiche of als pdf-bestand. Buiten gegevens van bovengenoemde gemeenten zijn van veel omliggende gemeenten (ook uit de Niedergrafschaft Bentheim) veel genealogische gegevens aanwezig, op fiche, op papier en getranscribeerd. Bezoekers zijn welkom in de studie zaal van de werkgroep op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Geadviseerd wordt vooraf even contact op te nemen om teleurstelling te voorkomen als onverhoopt niet de juiste mensen aanwezig zijn. Telefoon 0523-265624; e-mail info@hvhardenberg.nl

Bron: Harry Woertink – 18 februari 2016

Een gedachte over “Stamboom maken eenvoudiger dankzij online BS-gegevens van de HV Hardenberg

  1. Complimenten aan de werkgroep ,helaas was er in het verleden op WieWasWie weinig te vinden over Noord Oost Overijssel, de werkgroep heeft prima werk verricht, aanvullingen kun je door geven en worden verwerkt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s