Buurtvisite Junne en Stegeren

De Historische Kring Ommen organiseert een gezellige avond voor alle bewoners van Junne en Stegeren. De werkgroepen hebben uit de collecties materiaal verzameld om het verhaal van Junne
en Stegeren te vertellen en te laten zien.

 1978 – Boerderij ‘De Stolte’ Junnerweg 7.
Foto: OudOmmen
Zie voor meer afbeeldingen de albums ‘Junne‘ en ‘Stegeren‘.

Een aantal boerderijen uit de buurtschappen worden eruit gelicht; de bewoners bleken nog allerlei mooie oude spullen te hebben, die ze voor deze avond te leen geven. De avond is bedoeld voor alle inwoners en vroegere inwoners van de buurtschappen Junne en Stegeren. Na een kop koffie of thee laten we eerst oude foto’s zien uit de buurtschappen, gevolgd door een presentatie over Calsum in Stegeren. Daarna kunt u de tentoonstelling bekijken over de historie van Junne en Stegeren met interessante informatie en oude beelden uit vroeger tijd.

We hopen op een feest van herkenning en ophalen van oude verhalen over de buurtschap. Misschien heeft u of weet u ook wel dingen die interessant zijn voor de HKO om vast te leggen. We houden ons aanbevolen. Natuurlijk hebben we ook oude foto’s waar mensen op staan, die wij niet kennen maar u misschien wel. Dat zouden we graag willen weten. Misschien bent u ook wel geïnteresseerd in uw stamboom. U kunt uw stamboom opvragen en laten afdrukken, dit wel voor zover de voorouders in Ommen woonden.

De HKO houdt de buurtvisite op woensdag 30 maart 2016 in het Streekmuseum, Den Oordt 7, Ommen om 20:00 uur. Inloop en kop koffie/thee vanaf 19:30 uur. In geval van grote opkomst, houden we een 2e avond op donderdag 31 maart 2016. U kunt zich uiterlijk dinsdag 15 maart 2016 voor de avond opgeven bij Aldien Pasman: telefoon 0529–453446 of e-mail egbert.pasman@hetnet.nl.
Hopelijk tot ziens. Historische Kring Ommen.

Bron: Historische Kring Ommen – 17 februari 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s