Schijnwerper op Lemele tijdens Open Monumentendag 2015

LEMELE – Lemele stond zaterdag 12 september 2015 volop in de schijnwerpers tijdens de open monumentendag.

 Burgemeester Marc-Jan Ahne en Gerrit Warmink hijsen de Open Monumentendagvlag als officiële opening van de dag.
Foto: Harry Woertink
Zie voor meer foto’s het album: “Open Monumentendag 2015

De plaatselijke Ichtuskerk, die haar 150 jaar bestaan was opengesteld evenals de bijzalen van de kerk waar een expositie werd gehouden over doopjurken, terwijl in gebouw De Schakel hedendaagse kunst werd geëxposeerd. Beide exposities vielen goed in de smaak bij het vele publiek. Maar er was nog veel meer te doen. De muziekvereniging Kunst na Arbeid zorgde voor een muzikale noot en gelegenheidskoor De Bargzangers verhoogde sfeer met het zingen van liedjes. De Historische Vereniging uit Ommen was present met een (mode)show van kleding uit de vijftiger en zestiger jaren. Ook werden op het buitenplein oude ambachten gedemonstreerd.

Totaal 275 deelnemers gingen lopend, fietsend of met de auto op pad om de uitgestippelde route af te leggen door de omgeving van Lemele met onderweg bezienswaardigheden, met onder andere de schaapskudde, de Oude Lucashoeve, de schaapskooi, de voormalige Tichelarij en een collectie van “rijdende monumenten” in de vorm van 20 oude Saab auto’s bij elkaar gebracht in een schuur.
Burgemeester Marc-Jan Ahne opende de dag samen met de plaatselijke geschiedschrijver Gerrit Warmink. Zij deden dat met het hijsen van de Open Monumentendagvlag op het pleintje voor de kerk met muzikale begeleiding van Kunst na Arbeid.

Riet Vosjan, voorzitter van de organiserende Stichting Open Monumentendag Ommen, zei na afloop dik tevreden zijn met de publieke belangstelling. Open Monumentendag, altijd op de tweede zaterdag in september, werd dit jaar voor de 29ste georganiseerd, met elk jaar een thema. Dit keer was dat Kunst en Ambacht. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 maakten een dag eerder al kennis met de Open Monumentendag. Zij waren te gast in de Saab expositieruimte van Gerrit Jan Hallink om kennis te maken met monumenten op wielen.
Bron: Harry Woertink – 13 september 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s