Ommen stopt met subsidie Tinnen Figuren Museum

OMMEN – Burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen stoppen met de subsidie voor het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

 Een opstelling van tinnen figuren bij de start van het Tinnen Figuren Museum in Ommen.
Foto: OudOmmen.nl

Het museum krijgt jaarlijks een bedrag van € 25.000 van de gemeente. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft al jaren moeite om de exploitatie rond te krijgen. De afgelopen jaren heeft het museum hard gewerkt aan verbetering van de exploitatie, onder andere door acties om meer bezoekers te krijgen en de inkomsten te vergroten.

Ondanks deze inspanningen verslechtert de financiële situatie alleen maar. Om op de lange termijn een sluitende begroting te hebben, moeten fors meer bezoekers naar het museum komen. Hiervoor zijn flinke investeringen nodig en dat is met het huidige budget niet mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom de gemeenteraad voor om de subsidie voor het Nationaal Tinnen Figuren Museum te beëindigen per 1 januari 2016.

Dit voorstel is inmiddels besproken met het bestuur van het museum. Wel stelt het college voor om een incidenteel bedrag vrij te maken voor de zorgvuldige afwikkeling, bijvoorbeeld om lopende verplichtingen correct af te afhandelen. De gemeenteraad neemt het voorstel mee bij de besluitvorming over de kadernota op 18 juni.
Bron: Harry Woertink – 22 mei 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s