Subsidie voor HKO voor herdenking van de vrede

 OMMEN – Burgemeester en wethouders van Ommen hebben aan de Historische Kring Ommen (HKO) alsnog 3000 euro toegezegd voor de activiteiten rondom het thema Ommen 70 jaar bevrijd.

Nieuwsblad voor Salland: ‘OMMEN BEVRIJD !’
Afb.: OudOmmen

De HKO kan nu verder werken aan de plannen voor de realisering van een monument bij het gemeentehuis. Dit als herinnering aan de inwoners van Ommen die door oorlogshandelingen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. De onthulling is 11 april. Ook wordt die dag in de bovenzaal van de bibliotheek een lezing gehouden door Wayne Dieleman over zijn Joodse familie en de Tweede Wereldoorlog. Op 13 april is er in dezelfde bovenzaal een documentaire te zien over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

De HKO is momenteel in het Streekmuseum bezig met de inrichting van een thema-expositie over Ommen 70 jaar bevrijd. Verder wordt gewerkt aan het uitzetten van een fietstocht tussen het Streekmuseum en Palthehof in Nieuwleusen, waar het museum is ingericht met het oorlogsthema “De vijf donkere jaren”.

Het bestuur van de HKO is blij met de toegezegde subsidie van de gemeente. De plannen kunnen helemaal uitgevoerd worden”, aldus HKO-bestuurslid Harry Woertink, die het belang van herdenken benadrukt. “In het herdenken worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden. Als de herinnering levend blijft, leeft ook het besef dat vrede kwetsbaar is. Zeker in onrustige tijden als deze”.

Bron: Harry Woertink – 12 maart 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s