Gemeente Ommen inventariseert beschermwaardige bomen

Waar staan de bijzondere bomen in de gemeente Ommen die bewaard moeten blijven? De gemeente Ommen gaat vanaf deze week tot en met 12 oktober inventariseren welke zogenoemde beschermwaardige bomen de gemeente rijk is.

  Foto’s: OudOmmen
Een bijzondere boom op de Steile Oever.

Nadat de inventarisatie is afgerond, worden de bomen en ook de groenstructuren in een digitale kaart aangegeven. Beschermwaardige bomen zijn bomen die van Nationaal belang zijn, een gemeentelijk groenmonumenten zijn, beeldbepalend zijn of tot een bomenstructuur behoren. Een groenstructuur is een samenspel van verschillende elementen als waterpartijen, beplantingen of gazons, bijvoorbeeld een park.

Mocht u in het bezit zijn van één of meerdere beschermwaardige bomen dan wordt door Quercus- Boomverzorging uit Zuidwolde contact met u opgenomen. De medewerker van dit bedrijf kan zich op uw verzoek aan u legitimeren. Uiteraard vinden de inventarisatiewerkzaamheden op uw perceel met uw toestemming plaats, wilt u niet dat uw boom of bomen de status beschermwaardige boom krijgt, dan vindt geen vermelding op de digitale kaart plaats. Overigens, blijft een beschermwaardige boom uw eigendom, u kunt gewoon onderhoud uitvoeren en is de boom door een ziekte aangetast, is een gebrek geconstateerd of is de boom dood kan de boom gekapt worden. Wilt u meer informatie of wilt u inventarisatiegegevens aan de gemeente Ommen doorgeven dan kunt u contact opnemen met onze medewerker de heer B. Bakkenes van de afdeling Openbaar Gebied, Team Infrastructuur en Gebouwen, T ( 0523) 28 93 34 of Ben.Bakkenes@ommen-hardenberg.nl

Bron: Gemeente Ommen – 5 september 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s