Gebeurtenis(sen) op 4 december 1954

  • Dinsdagavond werd in toneelzaal “De Zon” een vergadering belegd door de gemeenschap Oll’Ommer omtrent het carillon. Het carillon dat men op het oog heeft bestaat uit 24 blokken, voor elke buurschap één. Het geeft op deze wijze de eenheid van de gemeente symbolisch weer. Het bevat twee octaven en een pianist of organist kan het zo nodig bespelen. Een automaat word aangebracht, die het carillon elk kwartier, halfuur en uur een melodie laat spelen. De prijs bedraagt in totaal f 14.200.–. De bedoeling is het carillon van ’s morgens 8 tot ’s avonds 10 uur te laten spelen.
  • In 1955 zal het nieuwe gemeentehuis en het zwembad Olde Vechte klaar komen. Tevens zal het 400 jaar geleden zijn dat het oproer tegen de burgemeesteren plaats vond.
  • M.i.v. 10-12-1954 is tot opvolger van pastoor S. de Bruin door de aartsbisschop – Coadjutor benoemd tot pastoor van de St. Birgitta – parochie alhier pastoor A.B.J.B. van Rijn te Gellicum. De nieuwe pastoor werd op 20-8-1904 te Hilversum geboren en in juli 1930 tot priester gewijd. Hij was achtereenvolgens kapelaan te Spijk, Zeist, Utrecht en Leeuwarden. In 1947 werd hij benoemd tot pastoor in Gellicum (gem. Deil). Pastoor de Bruin heeft ruim 18 jaar als pastoor te Ommen gewerkt.
  • Er bestaat en plan tot aanleg van een autobusstation op de markt nabij café Steen. Alle bussen zullen hier gestationeerd worden.

Bron: OudOmmen – uit het archief van Jan Lucas – Map14-157 # Vertaling: Arie van Tongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s