Gebeurtenis(sen) op 26 oktober 1954

  • In korte tijd heeft Ommen er zijn tweede etage school bijgekregen. Door er een etage op te bouwen werd de openbare school op het Vrijthof met 3 lokalen uitgebreid, zodat nu ook de ulo school in het gebouw kan worden ondergebracht. Gedurende jaren trokken de klassen van deze school van de ene lokaliteit naar de andere. Hieraan is nu een eind gekomen. De gezellige hal is nu verrijkt met een massale trap, die naar de nieuwe lokalen voert. Bij de bouw is speciaal gelet op licht en lucht. Overal hoge en grote ramen, de wanden zijn beschilderd in lichte kleuren. Ook de oude lokalen hebben nieuwe ramen gekregen en een nieuw verfje.
    De bomen voor de school, die zoveel licht en zon onttrokken, zijn, na een jaren lange strijd, verdwenen. Deze reuzen dienen nu als materiaal voor het vervaardigen van V.V.V. banken. De verbouwing betekent in alle opzichten een belangrijke verbetering. Helaas kan er niet verder uitgebreid worden. Dat is wel jammer want het is niet uitgesloten dat het volgend jaar een vierde leerkracht bij de ulo aangesteld kan worden. Dan moet er ook weer een nieuw lokaal bij komen. Er is gelijkvloers nog wel een grote kamer, maar deze is bestemd voor spreekkamer, vergaderlokaal en voor schoolarts. De lagere school telt thans 133 en de ulo school 85 leerlingen met 7 leerkrachten.
    Zowel leerkrachten als leerlingen zijn ten zeerste met het nieuwe gebouw ingenomen. De ondercie heeft dan ook gemeend deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij te mogen laten gaan. Op 10 november a.s. zal de officiële opening plaatsvinden, die een feestelijk karakter zal dragen.

Bron: OudOmmen – uit het archief van Jan Lucas – Map14-154 # Vertaling: Arie van Tongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s