Gebeurtenis(sen) op 17 juli 1952

  • In het pand in de Brugstraat dat vroeger aan de gez. Kramer behoorde, werd door de heer Joh. Schuurman een bloemenwinkel geopend. Het pand is verbouwd en de winkel mag een aanwinst voor Ommen genoemd worden.
  • Dezer dagen is de nieuwe noodslachtplaats bij de Haven in gebruik genomen. Het is een vrij eenvoudig gebouw dat aan alle eisen voldoet. Het is voorzien van een moderne koelinstallatie en een stookinrichting. Voor de verkoop van het in nood geslachte vee is een winkel met toonbank. Ook de slachtplaats is ruim en fris. De noodslachter de heer G. Bosch is zeer voldaan met zijn nieuwe werkplaats. Hiermee is dan tevens een eind gekomen van het gebruiken van lokaliteiten die voor deze werkzaamheden minder geschikt waren en aan de bron van klachten die hiervan het gevolg waren.
  • Er heerst bij de arbeiders werkzaam bij de electrificatie van de Vinkenbuurt grote ontevredenheid over het feit dat de uurlonen zonder motivering zijn verlaagd van f 0,90 tot f 0,76. De chef-monteur is het ook niet bekend waarom dit is gedaan. (vragen raadslid Moerman)

Bron: OudOmmen – uit het archief van Jan Lucas – Map14-081+82 # Vertaling: Arie van Tongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s