In memoriam Erin Oudshoorn-Barones van Pallandt (1930 – 2024)

Op 93-jarige leeftijd is zondag 14 januari Erin van Oudshoorn-Barones van Pallandt overleden.

Erin Oudshoorn-Barones van Pallandt gefotografeerd voor kasteel Eerde.

Van Pallandt van Eerde

Erin was dochter van Philip baron van Pallandt van Eerde, de laatste particuliere eigenaar van landgoed Eerde en een telg uit een oud adellijk geslacht. Barones Erin van Pallandt groeide samen op met haar ouders en jongere zus barones Irthe van Pallandt

Internationale school

Erin werd geboren op 28 november 1930 op Eerde en ging samen met haar bijna 3 jaar jongere zus Irthe naar de school van de Quakers, waar zowel lager onderwijs als voortgezet onderwijs werd aangeboden. Erin was bescheiden en zachtaardig.

In 1950 trouwde Erin met Cornelis Oudshoorn (1917). Cornelis overleed op 15 november 1990 als gewaardeerd oud-rector van de Internationale school die op het landgoed Eerde gevestigd is. Het is ook de school waar Erin jarenlang les heeft gegeven.

Landgoed Eerde

Het grootste deel van landgoed Eerde, de gronden, de pachtboerderijen en het kasteel zijn nu eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten, maar de zussen Van Pallandt zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de ontwikkelingen op het landgoed. Haar zus barones Irthe André de la Porte- van Pallandt overleed in 2017. Erin is tot het laatst toe erg geïnteresseerd geweest wat zich op het landgoed afspeelde. Ze werd min of meer als adviseur beschouwd van het landgoed. Ook had ze een groot hart voor het verenigingsleven dat ze op de voet volgde met ook haar aanwezigheid.

Tot voor haar opname in De Hoekstee in Ommen woonde Erin in de witte woonboerderij, de zogeheten Amaliaschuur achter kasteel Eerde, met een prachtig uitzicht op het kasteel en ook de landerijen bij de Regge. Hier in het groen waar ze opgroeide woonde zij met heel veel genoegen. Ze ondernam korte wandelingen met haar hond of liefkoosde de dieren achter haar huis. Erin Oudshoorn-Barones van Pallandt was moeder van drie kinderen: Werner Philip, Reinoud en Machteld.

Zaterdagmiddag 20 januari is er vanaf 14 uur op kasteel Eerde gelegenheid om de familie te condoleren en om van Erin afscheid te nemen.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Een gedachte over “In memoriam Erin Oudshoorn-Barones van Pallandt (1930 – 2024)

  1. Heb bijzondere en hele mooie herinneringen aan Erin. Tien jaar samengewerkt als docent(en) op Eerde en heel wat meegemaakt. Anderhalf jaar geleden heb ik Erin nog opgezocht en gesproken in haar Amaliaschuur. Het was voor mij een emotioneel weerzien. Ik ben dankbaar dat ik haar gekend heb en stuur positieve energie naar de nabestaanden.
    Janine van de Linde

    Like

Plaats een reactie