Historisch Museum Ommen start nieuw seizoen

OMMEN – Vanaf dinsdag 4 april is het Historisch Museum in Ommen weer geopend voor bezoekers.

Kijkje in het Historisch Museum Ommen
Zie voor meer foto’s het album: “2023 – Historisch Museum Ommen

In het museum gaan historie en toerisme hand in hand met de aanwezigheid van het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Dit alles op één plek, goed bereikbaar met gratis parkeren voor de deur.

Overzichtelijker

Het Historisch museum, gevestigd in de molen en tolhuis aan Den Oordt 7 in Ommen is vorig jaar vernieuwd en aanzienlijk uitgebreid. Door meer oppervlakte en vitrines kon alles nog overzichtelijker in beeld gebracht worden, vanaf de prehistorie tot heden. Sinds een jaar maakt nu ook het TIP deel uit van het museum met een eigen balie. Voor toeristisch informatie over Ommen en het Vechtdal is het TIP de aangewezen plek. Of het nu gaat over leuke weetjes over de omgeving of fiets- en wandelroutes: alle informatie is er voorhanden. De baliemedewerkers merken dat de toeristen en ook de eigen inwoners goed gebruik maken van het TIP. Ook het museum kijkt tevreden terug over het afgelopen seizoen.

De vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Alles is opgepoetst en ook konden enkele nieuwe museale stukken aan de collectie toegevoegd worden, waaronder een bakfiets van de melkboer en een kanonskogel uit de Ommerschans.

Stadswandelingen

Het Historisch Museum pakt ook de stadswandelingen weer op. Deze maken onderdeel uit van het programma rond de viering dit jaar van ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’. Elke donderdagmorgen kan er gewandeld worden met een stadsgids. In het hoogseizoen ook op dinsdagmorgen en voorts voor groepen in overleg met het museum.

Openingstijden

De openingstijden van het museum en het TIP zijn van 1 april tot 1 juni: dinsdag t/m vrijdag van 13 tot 16 uur; 1 juni tot 1 september: dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur; 1 september tot 1 april dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur.

Tekst: Harry Woertink – Foto: collectie OudOmmen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s